Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēgusies "Priekuļu kausa" izcīņa skeitbordā

Noslēgusies "Priekuļu kausa" izcīņa skeitbordā
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē viesmīlīgajā Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas un biatlona kompleksā ''Priekuļi'' notika leģendārās skeitborda sacensības ''Priekuļu kauss'', kas vienlaicīgi bija arī Latvijas kausa izcīņas posms.

''Priekuļu kauss'' jau pagājušā gadsimta 80.-90.gados bija vienas no populārākajām skeitborda sacensībām Baltijā, kas tradicionāli notika Priekuļos un pēdējos gados ir atjaunota ''Priekuļu kausa'' tradīcija, taču sacensību norises vieta ir pārcēlusies uz slēpošanas un biatlona kompleksa asfaltētajiem kalniem, kā arī tradicionālās skeitborda disciplīnas ir aizstājušas longbordu sacensības (longbordi ir apmēram 1metru gari skrituļdēļi ar daudz platākiem riteņiem un asīm, kas nodrošina daudz lielāku stabilitāti).

Jāpiebilst, ka pērn šajā kompleksā norisinājās Eiropas čempionāts skeitborda slalomā.

Šoreiz Latvijas skeitborda federācijas rīkotajās starptautiskajās sacensībās ''Priekuļu kauss'' uz starta stājās ne tikai visi spēcīgākie un pašmāju longbordisti ( uz starta neizgāja vien ātrākā pašmāju longbordiste Anna Monika Gailīte), bet arī viesi no Baltkrievijas un Igaunijas.

Sestdien sacensības iesākās ar ātruma rekorda mēģinājumiem no Saules kalna, kuros ātrumu fiksēja ar radaru. Pērnā gada Gustava Gailīša uzstādīto rezultātu 69km/h, pārspēja Jānis Jirgens uzrādot jaunu labāko rezultātu 71km/h (Gailītim 2.vieta - 70km/h). Jāpiebilst, ka šie rezultāti nebūt nav lielākais ātrums kāds Latvijā sasniegts braucot ar longbordu, jo iepriekšējā Latvijas kausa izcīņas posmā atpūtas kompleksā ''Rakši'' dalībnieku ātrums jau sasniedza tuvu 80km/h.

Ātruma rekorda mēģinājumiem sekoja sacensību galvenās daļas longbordu nobrauciena kvalifikācijas braucieni. Ātrāko laiku jau 4. sacensībās pēc kārtas kvalifikācijā uzstādīja rīdzinieks Gailītis, bet vien 0,09 sekundes viņam zaudēja Jirgens. Trešā vieta Ārim Muitiniekam, bet visiem par pārsteigumu ceturtajā vietā ierindojās Latvijas skeitborda leģenda - Arguts Skudrēns.

Junioru konkurencē ātrākais kvalifikācijā izrādījās Eiropas vicečempions skeitborda slalomā no Liepājas - Toms Dreiblats, savukārt dāmu grupā ātrākā bija baltkrieviete Žanna Romanoviča (ātrākā latviete kvalifikācijā bija Elīza Marija Gailīte).

Sacensību pirmās dienas noslēgumā tika aizvadītas longbordu slaidošanas (slide) sacensības - dalībniekiem no Latvijas un Baltkrievijas demonstrējot atzīstamu sniegumu par meistarīgāko tika atzīts Kaspars Balamovskis!

Sacensību otrā diena solīja ne mazums aizraujošu cīņu visās grupās - gan vīriešu, gan sieviešu, gan junioru (sacenšas dalībnieki līdz 18 gadu vecumam), gan masters (sacenšas dalībnieki, kas sasnieguši 35 gadus).

Junioru grupas finālā pēdējos trases centimetros uzvarēt izdevās Kārlim Karlsonam, otrā vieta Dreiblatam, bet trešā Ernestam Liepiņam. 4.vieta igaunim Ņikitam Izratovam.

Dāmu grupā pārliecinoši pirmā baltkrieviete Žanna Romanoviča, savukārt ātrākā pašmāju longbordiste šajās sacensībās izrādījās Elza Volonte, kura finišēja vien par nieka tiesu priekšā Līgai Žvingulei. Volontei 2.vieta, Žvingulei 3.vieta, bet Elīzai Marijai Gailītei šoreiz 4.vieta.

Masters grupā favorīta statusu apliecināja Arguts Skudrēns, kuru tā arī noķert neizdevās šī gada Latvijas masters grupas čempionam Intam Barkānam. Trešais finišēja Ģirts Vārtiņš, bet 4.vieta Edžum Konošonokam.

Kopējā OPEN grupā finālā tikās Gailītis, Muitinieks, Klāvs Balamovskis un Alvils Bijons. Jau no pirmajiem metriem vadībā izrāvās Gailītis, taču pieļaujot nelielas kļūdas trases vidusdaļā, neilgi pirms finiša viņu noķēra konkurenti - Ārim Mutiniekam izdevās viņu apdzīt un izcīnīt uzvaru, taču tik ļoti nepaveicās Klāvam Balamovskim, kurš piedzīvoja kritienu , līdz ar to 2.vietu nosargāja Gailītis, 3.vietu izrāva Bijons, bet Balamovskim jau otro gadu pēc kārtas Priekuļu kausā 4.vieta, līdz ar to noslēdzot vēl vienu aizraujošu nedēļās nogali ''longbordistu otrajās mājās'' - slēpošanas un biatlona kompleksā ''Priekuļi''!

Informāciju sagatavoja:
Latvijas skeitborda federācija