Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ekspluatācijā pieņemts par 10 miljoniem eiro tapušais Alūksnes Sporta centrs

Agris Suveizda

Ekspluatācijā pieņemts par 10 miljoniem eiro tapušais Alūksnes Sporta centrs
Alūksnes sporta centrs. Foto: aluksne.lv

Būvniecības valsts kontroles birojs ir pieņēmis ekspluatācijā jauno Alūksnes Sporta centru, kura celtniecība izmaksāja 10,1 miljonu eiro, informējusi Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Projekts tapis par valsts sniegto finansējumu. Īstenojot investīciju projektu, izbūvēta Alūksnes Sporta centra ēka un tās funkcionēšanai nepieciešamā infrastruktūra, nojaukts vecais sporta angārs, tā vietā izveidojot stāvlaukumu, pārbūvēts Darba ielas posms.

Daudzfunkcionālā sporta zāle sevī ietver sporta spēļu laukumu basketbolam, volejbolam, florbolam un telpu futbolam, vieglatlētikas zonu, skrejceļus, sprinta, tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektorus, kā arī džudo, trenažieru un vingrošanas zāles.

Jaunā sporta infrastruktūras būve ir nozīmīgs ieguvums mācību procesa nodrošināšanai, iedzīvotāju un sporta biedrību aktivitātēm un sporta sacensību organizēšanai Alūksnes novadā, vērtē pašvaldība. Ēkas saimnieki būs Alūksnes Sporta skola, bet telpas sporta aktivitātēm varēs izmantot ikviens novada iedzīvotājs.

Tā kā ēka ir pieņemta ekspluatācijā, izglītības iestāde varēs pakāpeniski kārtot nepieciešamās formalitātes un sākt pārcelšanos uz jaunajām telpām. Visiem interesentiem būs iespējams apmeklēt jauno sporta centru atvērto durvju dienā, par kuras norises datumu pašvaldība informēs atsevišķi.

Darbus objektā veica SIA "Monum", projekta autors - SIA "BM-projekts", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Būvuzraugi LV".

Izmantotie resursi:
https://aluksne.lv/index.php/2023/0...
LETA