Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāri uzlabo rezultātu pasaules čempionātā Standartdejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāri uzlabo rezultātu pasaules čempionātā Standartdejās
A.Rogovenko/A.Vorončuka. Foto:A.Kravčuks

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā notikušajā pasaules čempionātā Standartdejās (ST) veiksmīgi nostartējuši abi Latvijas sporta deju pāri, iekļūstot ceturtdaļfinālā un par vairākām vietām uzlabojot pirms pusgada Eiropas čempionātā uzrādītos rezultātus. Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka 70 pāru konkurencē izcīnīja 16.vietu, bet Edgaram Līnim un Elīzai Ancānei 19.vieta. Par pasaules čempioniem otro reizi kļuva Emanuels Valeri un Tanja Kehleta no Dānijas.

Pagājušajā gadā šie abi pāri netika ceturtdaļfinālā un palika ceturtā desmita vidū. Aprīļa beigās Eiropas čempionātā viņi spēra krietnu soli uz priekšu un iekļuva ceturtdaļfinālā, ierindojoties divdesmitčetrinieka beigās. Šogad pasaules čempionātā mūsu abiem labākajiem ST deju pāriem izdevās veiksmīgs starts un vēl nedaudz pavirzīties uz augšu, apsteidzot vairākus konkurentus, kuriem pirms tam pārsvarā bija piekāpušies. Ja citās sacensībās Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka ir vairākas vietas priekšā, tad tieši čempionātos (pasaules un Eiropas - aut.piez.) Edgaram Līnim un Elīzai Ancānei izdodas būt ļoti tuvu Latvijas čempioniem. Jau ar pirmajām kārtām abi mūsu deju pāri uzrādīja līdzīgu rezultātu otrā desmita beigās un droši iekļuva ceturtdaļfinālā, kur šoreiz ierasto divdesmit četru vietā bija par diviem pāriem vairāk. A.Rogovenko/A.Vorončukai līdz pusfinālam pietrūka tikai trīs punktu un viņi izcīnīja 16.vietu, bet E.Līnim/A.Ancānei vēl par diviem punktiem mazāk un 19.vieta. Pusfinālā, kur iekļuva 13 pāri, bija abi Lietuvas pārstāvji - Vaidotam Lācītim un Veronika Golodņevai 8vieta, bet pirms trim nedēļām Rīgā "Latvian open" uzvarējušie Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite bija desmitie. Savukārt, igauņi atkal palika aiz mūsējiem, ierindojoties 29. un 36.vietā.

Pārliecinoši uzvarot visās piecās dejās, čempionu titulu atguva Emanuels Valeri un Tanja Kehleta no Dānijas, kuri bija uzvarējuši 2011.gadā, bet pērn izcīnījuši otro vietu. Par vicečempioniem kļuva Vācijas dejotāji Simone Segatore un Anete Sudola, kuri pēdējos trīs gados bija izcīnījuši bronzas godalgas. Principiālā cīņā par trešo vietu starp diviem Krievijas pāriem pārāki bija Dmitrijs Žarkovs un Olga Kuļikova, kuri bieži startē Latvijā un ir uzvarējuši pēdējos divos gados "Baltic Grand Prix".

Nākošo sestdien Vācijas galvaspilsētā norisināsies pasaules čempionāts Latīņamerikas dejās, kur Latvijai ir pamatotas cerības uz pusfinālu un augstu vietu, jo mūsu valsti pārstāvēs Eiropas čempionāta astotās vietas ieguvēji Marts Smolko un Viktorija Puhovika, bet otrs pāris būs Kristaps Kalva un Lesija Bogačova.

Kā nostartēs mūsējie pasaules čempionātā LA dejās Berlīnē?

  • 3

  • 6

  • 3

  • 1

  • 0