Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kramņikam un Gelfandam pirmie zaudējumi

Pasaules čempionātā šahā, kas šajās dienās norisinās Meksikas galvaspilsētā Mehiko, pirmos zaudējumus piedzīvojuši pasaules čempions Vladimirs Kramņiks un Boriss Gelfands, līdz ar to vadību kopvērtējumā nostiprinājis Višvanatans Anands.

Pasaules čempions, spēlējot ar melnajām figūrām, 48. gājienā bija spiests atzīt tautieša Aleksandra Morozeviča pārākumu, lai pirmajā aplī Kramņiks tieši pret Morozeviču izcīnīja savu līdz šim vienīgo uzvaru. Arī otrs neveiksminieks Gelfands (Izraēla) pret krievu Aleksandru Griščuku spēlēja ar melnajām figūrām un padevās 62. gājienā.

Tikmēr pretī triumfam turnīrā pārliecinoši virzās bijušais pasaules čempions un esošais FIDE ranga līderis Višvanatans Anands (Indija), kurš 9. kārtā cīnījās neizšķirti ar armēni Levonu Aronjanu. Arī Petrs Leko un Petrs Svidlers punktus dalīja uz pusēm.

Anandam tagad ir jau seši punkti, par punktu atpaliek Gelfands, bet par 1.5 – Petrs Leko, Vladimirs Kramņiks un Aleksandrs Griščuks. Pēdējie divi savā starpā tiksies nākamajā kārtā.

Pasaules čempionāts šahā.
Mehiko. Meksika.
9. kārta.

Petrs Leko (HUN) - Petrs Svidlers (RUS) 1/2-1/2
Višvanatans Anands (IND) - Levons Aronjans (ARM) 1/2-1/2
Aleksandrs Morozevičs (RUS) - Vladimirs Kramņiks (RUS) 1-0
Aleksandrs Griščuks (RUS) - Boriss Gelfands (ISR) 1-0

Kopvērtējums pēc 9 kārtām.
Višvanatans Anands (IND) 6 punkti
Boriss Gelfands (ISR) 5
Vladimirs Kramņiks (RUS) 4.5
Aleksandrs Griščuks (RUS) 4.5
Petrs Leko (HUN) 4.5
Levons Aronjans (ARM) 4
Aleksandrs Morozevičs (RUS) 4
Petrs Svidlers (RUS) 3.5

Izmantotie resursi:
www.chessmexico.com
Foto: AFP


Titula aizstāvētāji Uldis Upītis un Elza Ķuze. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.
1

Ķuze un Upītis aizstāv Latvijas čempionu titulus garajā distancē orientēšanās sportā

Sestdien, 11. maijā, Dzērbenes pusē Bricos notika Latvijas čempionāts orientēšanās sportā garajā distancē, kurā par čempioniem kļuva Uldis Upītis un Elza Ķuze, aizstāvt pagājušajā gadā izcīnītos titulus.
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa 1.posmā lietišķajā šaušanā divas uzvaras Razumam un Āboliņai-Lemkenai

Pagājušajā nedēļas nogalē Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas kausa 1.posms lietišķajā šaušanā, kur vissekmīgāk nostartēja Rojs Razums un Gerda Āboliņa-Lemkena, kuriem pa divām uzvarām. Tuvu diviem šādiem panākumiem bija arī Aivars Bundzens.
Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija.

Svētdien Rīgā IFBB Starptautiskais kauss fitnesa sporta veidos "Rīgas Pērle 2024"

Šo svētdien, 12. maijā, ATTA Centrā Rīgā norisināsies ikgadējais fitnesa sporta veidu pasākums IFBB Starptautiskais kauss junioriem un pieaugušajiem “Rīgas Pērle”. Sacensībām varēs sekot TV4 kanālā un sportacentrs.com. Sacensību sākums plkst. 13.00.