Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Uz 2020. gada olimpiādes rīkošanu kandidēs Madride, Stambula, Tokija

Andrejs Siliņš

Uz 2020. gada olimpiādes rīkošanu kandidēs Madride, Stambula, Tokija
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) no kandidātu loka 2020. gada olimpisko spēļu rīkošanai svītroja Azerbaidžānas galvaspilsētu Baku un Kataras galvaspilsēta Doha. Uz spēļu rīkošanu turpinās kandidēt trīs pilsētas - Madride (Spānija), Stambula (Turcija) un Tokija (Japāna).

SOK 15 vīru sastāvā ar prezidentu Žaku Rogi priekšgalā izvērtēja katras pilsētas tehnisks iespējas spēļu rīkošanai un nolēma svītrot no kandidātu saraksta Baku un Dohu. Abām pilsētām šī ir jau otrā neveiksmīgā reize, mēģinot tikt pie spēļu rīkošanas. Iepriekš gan Azerbaidžānas, gan Kataras galvaspilsētas nesekmīgi kandidēja uz 2016. gada spēļu rīkošanu. Interesanti, ka Doha piedāvāja olimpiskās spēles rīkot nevis, kā ierasts, jūlijā un augustā, bet gan oktobrī. Tas saistīts ar milzīgo karstumu, kas Katarā ir vasaras mēnešos.

Kataras pārstāvji gan norādījuši, ka turpinās pieteikties uz spēļu rīkošanu arī turpmāk.

Tokija reizi jau rīkojusi vasaras spēles - tas notika 1964. gadā. Šī ir jau otrā reize pēc kārtas, kad Japānas galvaspilsēta kandidē uz spēļu rīkošanu. Ne Stambulā, ne Madridē spēles nav bijušas. Ja Spānijas galvaspilsēta kandidē trešo reizi pēc kārtas, tad Stambula uz spēļu rīkošanu pieteikusies jau piekto reizi.

Februārī valsts finanšu krīzes dēļ savu kandidatūru atsauca Itālijas galvaspilsēta Roma.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2012-05-24 11:05, pirms 12 gadiem
spāņi saspiedušies??!!!!
gaudo par krīzi,bet grib olimpiadi!!

     [+] [-]

, 2012-05-24 18:11, pirms 12 gadiem
Spānijā krīze, OS būs par sālītu viņiem. Es par Tokiju.