Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rogaininga ''Pilsētu leģendas'' 2.posmā uzvar pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rogaininga ''Pilsētu leģendas'' 2.posmā uzvar pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki
Foto: X-Events.

Vakar, 23.aprīlī, Ķekavas novada Daugmalē ar otro posmu turpinājās trešā sezona iecienītajam un Baltijas valstīs lielākajam rogaininga jeb komandu orientēšanās seriālam “Pilsētu leģendas”, ko rīkoja biedrība “Piedzīvojumu sacensību apvienība” sadarbībā ar Ķekavas novada domi un ko atbalstīja Isostar, Garmin, Valmiermuižas alus, Hanzas maiznīca un Magnesia. Uzvaras izcīnīja pasaules un Eiropas čempionātos rogainingā medaļas izcīnījušie sportisti.

Sportošanai ļoti labvēlīgos laikapstākļos vairāk nekā 600 dalībnieki atbilstoši spējām un vēlmēm sacentās vairākās distancēs – 6h Garmin, 4h Kokmuiža un 2h ISOSTAR rogaininga distancēs, kā arī 3h MTB un rogaininga skrējienā 2h (O –Run). Paši mazākie dalībnieki varēja izbaudīt rogaininga pastaigu ar kontrolpunktu meklēšanu divu stundu garumā. Rogaininga cienītāji izskrēja Bēgļu ceļu, pa kuru 1.pasaules kara laikā Daugavai pāri cēlās Kurzemes un Zemgales iedzīvotāji, uzskrēja iespaidīgajos grants pakalnos – Sakaiņu pilskalnā, Daugmales pilskalnā un Riekstukalnā, kā arī izbaudīja priežu silu svaigo gaisu un purvainākajās ieplakās spraucās cauri biezākiem un necaurejamākiem krūmiem.

Garmin 6h distancē labāku sniegumu nekā pirmajā posmā Bolderājā marta beigās parādīja un maksimālo punktu skaitu 200 savāca 2020.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji 24h rogainingā Zigmunds Bībers un Alberts Jasāns (Laid mums tur laimē diet), kuri pagājušajā reizē piekāpās šoreiz nestartējušajiem Guntim Šmaukstelim un Kārlim Evertovskim. Piecpadsmit punkti mazāk lietuviešu Audriusa Rudisa un Tomasa Jasinevičusa kontā, bet trijnieku kopējā ieskaitē 80 komandu konkurencē noslēdza 175 punktus savākušie Mārtiņš Krūze ar Edgaru Jurjānu (Naids). Tūdaļ ai sešinieka ierindojās abas labākās Mix jeb jauktās komandas, kur ļoti līdzīgā cīņā Uģis Inka, Zane Gruberte, Valdis Rozentāls (Kreisais krasts) par diviem punktiem apsteidza Klāvu Svilpi un Māru Pucenu no “Vijolīšu gravas”. Top10 sasniedza arī Kristīne Kadaša un Gunta Brazauska (Dzintars matos), kuras otrajā vietā atstāja ierastās līderes Noru Baranovsku un Martu Liepiņu. Ģimeņu ieskaitē vienīgie simts punktu robežu pārsniedza Juris Šlesers ar meitu Elīzu no “Rīgas satiksmes”.

Kokmuižas 4h ar 138 punktiem pārāki bija Mārtiņš Ozoliņš un Rolands Rudītis (Riga adventure team), bet otro vietu ieguva pirmajā posmā aiz trijnieka palikušie “Auces aeroklubs” ar Tomu Bergmani un Robertu Brūveri sastāvā. Trijnieku ar 115 punktiem noslēdza favorītkomanda sieviešu konkurencē Ieva Godiņa un Aiga Kalniņa (B3/Bez kompasa), kuras par vienu punktu apsteidza labāko jaukto komandu “Liedagi-35” ar Fadeju un Zelmu Leidagiem Preciniekiem sastāvā. Ģimeņu ieskaitē labāko rezultātu ar 72 punktiem sasniedza Kaspars un Edvards Cimermaņi no “ApPasaule Family team”.

Isostar 2h pirmās divas vietas ieguva pieredzējušās jauktās komandas, kuras sezonas pirmo posmu bija izlaidušas. Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieki Guntars Mankuss un Irita Puķīte sakrāja 75 punktus, bet iepriekšējo sezonu viena no līderkomandām “Siguldas takas” (Agate Kristapsone, Austris Ermans) ar 68 punktiem ieguva otro vietu. Nostartējot labāk nekā Bolderājā, trešo rezultātu sasniedza labākā vīriešu komanda “Putekļu rijēji” (Uldis Cīrulis, Mārtiņš Treijs), par punktu apsteidzot Madaru Apsaloni/Jāni Kalniņu (Ampēriņš) un Edgaru Rancānu/Aiju Svikli/Skaidrīti Ziediņu (RK “Mītava”). Sieviešu konkurencē Bolderājā iegūto uzvaru nosargāja Valentīna Romanova un Anete Rožkalne (Pilsētas žurkas), taču šoreiz panākums nācās ārkārtīgi līdzīgā konkurencē ar izpalīdzīgajām Ilzi un Inesi Vilciņām (Piens ir ledusskapī), kurām tāds pats punktu skaits (52), bet virs laika limita pārtērētās 14 sekundes pietrūka līdz pirmajai vietai. Labākā ģimenes komanda bija Čeksteri – Aigars un Tomass.

3h MTB pārliecinoši uzvarēja Mārtiņš Linde, kurš vienīgais pārsniedza 150 robežu (152), bet otro posmu pēc kārtas ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu norisinājās starp Aivi Zetmani un Normundu Orlovu, šoreiz par vienu punktu priekš esot Aivim. Sievietēm pagājušā posma abas labākās samainījās vietām, uzvaru svinot Inesei Kauķei, bet otro vietu iegūstot Marijai Baranovskai. Trešo vietu nopelnīja Terēza Rocēna. 2h O-Run pirmā posma uzvarētājiem Jānim Dūkam un Anitai Užulei nācās samierināties ar otro vietu, jo Daugmalē lielāko punktu ražu savāca Miķelis Zumbergs un Elīna Petrovska, kura pirmajā posmā kļūdas dēļ palika 4.vietā. Trešās vietas ieguva Zanda Stabiņa un Uldis Kleinbergs, kurš tikai par punktu piekāpās Dūkam.

     [+] [-]

, 2022-04-24 15:20, pirms 2 gadiem
Vārds rogainings vēl daudziem šķiet nezināms, bet pamazām arvien vairāk uzzin, kas tas ir par sporta veidu. Labi, ka ir paskaidrots raksta sākumā.

     [+] [-]

, 2022-04-25 07:41, pirms 2 gadiem
Rygel rakstīja: Vārds rogainings vēl daudziem šķiet nezināms, bet pamazām arvien vairāk uzzin, kas tas ir par sporta veidu. Labi, ka ir paskaidrots raksta sākumā.
jā, tā ir tāda mazāk detalizēta orientēšanās. Labs pasākums, kur jebkurš var veikt sevis izvēlētu distanci, atbilstoši spējām. Ir arī tādi, kuri pārvietojas diezgan labā ātrumā priekš tā, ka sacensības ilgst vairākas stundas. Esmu dzirdējis arī par 24h rogainingu.