Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāri saglabā augstas vietas pasaules rangā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāri saglabā augstas vietas pasaules rangā
E.Līnis un E.Ancāne. Foto: LSDF.

Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem un ierobežojumiem, kuru dēļ šogad nav notikuši pasaules un Eiropas čempionāti, kā arī lielākā daļa pasaules reitinga turnīru, Latvijas labākie pāri gan pieaugušo, gan jauniešu grupās Standartdeju (ST) programmā gadu noslēgs labāko desmitniekā.

Pieaugušajiem ST dejās abi mūsu iepriekšējo trīs gadu pasaules un Eiropas čempionātu pusfinālisti jau nedaudz vairāk nekā gadu pasaules rangā atrodas labāko desmitniekā. Vairāk nekā 1800 pāru konkurencē Vadims Šurins/Anastasija Meškova ar 4165 punktiem ieņem 7.vietu, bet rīdzinieki Edgars Līnis/Elīza Ancāne ar 3758 punktiem atrodas turpat blakus 9.vietā. Ar reitinga turnīros sakrātajiem 5920 punktiem līderi ir pasaules čempioni Evaldas Sodeika/Ieva Zukauskaite-Sodeikiene no Lietuvas.

Latīņamerikas (LA) dejās nedaudz vairāk nekā divu tūkstošu pāru vidū ar 43.vietu (2182 punkti) piecdesmitniekā iekļuvuši rīdzinieki Maksims Kravčenko/Paula Kukute. Latvijai vēl vienu vietu simtniekā nodrošina 64.vietā (1751 punkts) esošie Vincencs Torremade/Megija Morīte. Neaudz apsteidzot pasaules čempionus, līderpozīcijās ar 5353 punktiem izvirzījušies vicečempioni Marius Balans/Kristīna Mošenska no Vācijas.

Arī jauniešiem (16-18 g.) augstākas vietas mūsējiem ir ST deju programmā, kur 950 pāru konkurencē Top25 ir iekļuvuši trīs mūsējie deju pāri. Pateicoties rīdzinieka Andreja Griņēviča/Kornēlijas Dobrovoļskites veikumam (2039 punkti) Latvijas vārds ir ierakstīts augstajā ceturtajā vietā, līdz trijniekam pietrūkstot 61 punktam. Artūrs Biele/Elizabete Kravčuka sakrājuši 1382 punktus, kas viņiem dod 19.vietu, bet ar 1273 punktiem piecas pozīcijas zemāk atrodas Roberts Andersons/Paula Maksimova. Arī LA dejās visaugstāk tikuši Griņēvičs/Dobrovoļskite (44.vieta un 1119 punkti), bet tikai 48 punktus mazāk nopelnījuši turpat cieši aiz piecdesmitnieka 54.vietā esošie Biele/Kravčuka. Abās deju programmās jauniešiem līderpozīcijās atrodas Krievijas deju pāri.