Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Startējusi "Zelta" profesionālā boulinga līga

Kristaps Zālītis

Latvijas spēcīgākiem profesionālā boulinga spēlētājiem ir sākusies jauna sezona. Neskatoties uz to, ka komandu sastāvos ir ievērojamas izmaiņas, vadošie spēlētāji saglabā vadošās pozīcijas, informē sacensību organizatori.

Šī gada sezona Latvijas boulinga meistariem ir īpaša, jo visas sezonas garumā sasniegtie rezultāti tiks ņemti vērā veidojot Latvijas izlases sastāvu Eiropas vīriešu un sieviešu čempionātam. Šis turnīrs savukārt būs atlase 2013. gada pasaules čempionātam, kas notiks Amerikas Savietojās Valstīs.

Latvijas boulinga līgā spēlē daudz jaunu un perspektīvu sportistu un tāpēc paralēli pieaugušo izlasei tiek veidotas arī junioru un jauniešu izlases, kuras piedalīsies starptautiskos turnīros.

Kā jau tas ir ierasts pirms kārtējā Latvijas čempionāta, komandās notiek spēlētāju rotācija. Šāda tradīcija tikai pastiprina konkurenci un rada papildus intrigu stiprākās komandas noskaidrošanā. Kā piemēru var minēt Jelgavu pārstāvošo komandu „Dialogs”. Kaut arī šī komanda pēdējo četru gadu laikā Latvijas čempionātos uzrādīja visstabilākos rezultātus un ir trīskārtējais Latvijas čempions, no komandas aizgāja Latvijas izlases spēlētājas Marija Tkačenko un Elizabete Vārava. Tas nenozīmē, ka šogad „Dialogs” būs vājš pretinieks, jo komandu papildināja vairākkārtējs Latvijas čempions Nikolajs Ofčiņņikovs un Dmitrijs Čebotarevs. Kopā ar pieredzējušo Aivaru Zizlānu un Latvijas vīriešu reitinga pirmo numuru Artūru Ļevikinu, komanda sev ir nospraudusi visnopietnākos mērķus.

Spēlētāju pārejas radīja vēl vienu ļoti stipru komandu „MBA”, kuras sastāvā visas meitenes ir Latvijas izlases spēlētājas – M. Tkačenko, E. Vārava un Adīna Kindzule. Starp citu, čempionāta pirmajā aplī meitenes apspēlēja pāgājušā gada Latvijas čempionus, tādejādi apstiprinot savu meistarību visaaugstākajā līmenī.

Mainās komandu nosaukumi, bet viena komanda jau daudz gadus spēlē nemainīgā sastāvā un ir pēdējo gadu Latvijas čempionātu līderis – Edmunds Jansons, Tatjana Kožemjakina, Jeļena Juberte un Juris Kalnrācenis ir arī 2009/2010 gada sezonas Latvijas čempioni. Šī ir pati pieredzējušākā „Zelta” boulinga līgas komanda un 2011/2012 gad sezonā startē ar nosaukumu „MIRTE”.

Nākošo nedēļu mēs Jūs iepazīstināsim vēl ar trim komandām, kuras piedalās Šī gada Latvijas čempionātā.

Visi, kuri vēlas apskatīties, kā spēlē Latvijas spēcīgākie boulinga spēlētāji to var izdarīt, ja atbrauksiest uz Zelta boulinga centru. Spēles notiek katru otrdienu no plkst. 19.00. Plašāku informāciju par baulinga spēles aktivitātēm Latvijā, jūs varat saņemt mājas lapā Latvijas Boulinga federācija

     [+] [-]

, 2011-11-23 14:41, pirms 13 gadiem
Malači, tomēr amatieru boulinga līgas ziemas sezonas sākumu gaidu vairāk