Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris gandarīts par pusfināla sasniegšanu EČ U21 Standartdejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris gandarīts par pusfināla sasniegšanu EČ U21 Standartdejās
Hardi Vahtra un Karīna Kārkliņa. Foto: no pāra privātā arhīva.

Pēc iekļūšanas pusfinālā Polijā notikušajā Eiropas čempionātā Standartdejās (ST) U21 grupā Latvijas sporta deju pāris Hardi Vahtra un Karīna Kārkliņa ir gandarīti par sasniegto, uzsverot arī spēcīgo konkurenci.

Iepriekš ziņojām, ka pagājušajā nedēļas nogalē Polijas pilsētā Elblangā notikušajā Eiropas čempionātā ST dejās U21 grupā vienīgie no četriem startējušajiem Latvijas pāriem, kas iekļuva pusfināla divpadsmitniekā, bija igauņu puisis Hardi Vahtra un rīdziniece Karīna Kārkliņa, kuri izcīnīja 11. vietu. Pavisam tuvu šādam sasnieguma bija arī rīdzinieki Ernests Dimants un Marija Paščenko, kuri 49 pāru konkurencē ierindojās tieši aiz pusfināla 13. vietā.

Hardi un Karīnai šis ir pirmais gads pieaugušo grupā. 2022. gads viņiem izvērtās ļoti sekmīgs. Eiropas čempionātā jauniešiem (16-18 gadi) ST dejās viņi iekļuva finālā un ieguva 6. vietu. To pašu, proti, fināla sasniegšana un 6. vietas iegūšana, viņi atkārtoja pērnā gada novembrī Salaspilī notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem 10 dejās (ST dejas plus Latīņamerikas dejas). Pāriet uz pieaugušo grupu nav viegli, tāpēc pāris ir priecīgs, ka ir U21 grupa, un gandarīti par paveikto šajā čempionātā.

“Emocijas pēc Eiropas čempionāta ir tikai pozitīvās. Šajā čempionātā sanāca ļoti stipra konkurence, tāpēc jo īpaši bija prieks pusfinālā dejot vienā laukumā kopā ar tik stipriem pāriem,” stāsta Eiropas čempionāta pusfināliste Karīna Kārkliņa.

“Neskatoties uz sarežģījumiem treniņu procesā, jo Hardi pamatā uzturas Igaunijā, bija nedaudz uztraukums par to, kā viss izvērtīsies, bet beigās viss sanāca ļoti labi. Septembrī pasaules čempionātā U21 10 dejās neizdevās sasniegt to, uz ko cerējām. Taču šis Eiropas čempionāts mums bija vislabākās sacensības gan pārliecības, gan snieguma ziņā,” priecīga ir šī gada Latvijas vicečempione ST dejās U21 grupā. “Pie fiziskās sagatavotības pastrādāju vairāk individuāli, un tas palīdzēja izturēt līdz katras dejas beigām. Čempionātos mūziku parasti spēlē nedaudz ilgāk, bet nebija grūti izturēt. Izņēmums varbūt bija pati pēdējā deja pusfinālā,” labo fizisko gatavību izceļ Kārkliņa.

“Priecē, ka mēs bijām četri pāri no Latvijas. Valdīja draudzīga un pozitīva atmosfēra, un mēs viens otru atbalstījām. Tas palīdzēja parādīt labu sniegumu, kā arī deva spēku pusfinālā, kad spēki gāja uz beigām,” atzīst Karīna. Viņa pastāsta, ka tagad pāris gatavosies pasaules čempionātam U21 ST dejās, kas 19. novembrī norisināsies Salaspilī un kur varētu būt vēl spēcīgāka konkurence. Salaspils viņiem saistās ar pozitīvām atmiņām, jo pērn tur tika dejots finālā "Salaspils open" ietvaros notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem 10 dejās. Latvijas vicečempione pieaugušajiem 10 dejās arī norāda, ka pāris ir gandarīti, ka varēs startēt decembra sākumā Eiropas čempionātā ST dejās, kas būs viņu pirmais pieaugušo grupas čempionāts.