Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Čerkovskis sezonas pirmajā posmā Palmspringsā 20.vietā

Jānis Pārums

Čerkovskis sezonas pirmajā posmā Palmspringsā 20.vietā
Deniss Čerkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

ASV pilsētā Palmspringsā jauno modernās pieccīņas sezonu ar 20.vietu iesācis Latvijas pārstāvis Deniss Čerkovskis. Par posma uzvarētāju kļuva 2012.gada pasaules čempions, krievs Aleksandrs Lesuns.

Sacensības Čerkovskis sāka ar 808 punktiem un 19.vietu paukošanā, kam sekoja 35.vieta peldēšanā, savukārt savas pozīcijas uzlaboja ar otro vietu jāšanā. Visbeidzot pēdējā disciplīnā – kombinācijā (skriešana + šaušana) Čerkovskis ieņēma vien 28.vietu un summā ierindojās 20.vietā. Pieccīņas summā Latvijas pārstāvis sakrāja 5564 punktus.

Par uzvarētāju kļuva pasaules čempions Aleksandrs Lesuns no Krievijas. Viņš nopelnīja 5832 punktus un par 24 punktiem apsteidza ungāru Adamu Marosi. Trešo vietu ar 5800 punktiem ieņēma tikai 19 gadus vecais brits Džozefs Evanss, kam šī bija debija Pasaules kausā. Līderis pirms kombinācijas bija ēģiptietis Amro El Geziri, taču pieticīgais sniegums pēdējā disciplīnā (31.vieta) liedza viņam ne tikai kāpt uz pjedestāla, bet arī tikt pirmajā desmitniekā. Ēģiptes sportists sacensības noslēdza 11.vietā.

Šajā nedēļas nogalē finālsacensībās startēs arī pieredzējusī Jeļena Rubļevska, kurai arī izdevās pārvarēt kvalifikācijas kārtu (3860 punkti, 13.vieta savā grupā). Cita Latvijas pārstāve Brenna Barata savā kvalifikācijas grupā izcīnīja 2964 punktus un ieņēma 22.vietu, finālam nekvalificējoties.

Izmantotie resursi:
Pentathlon.org - UIPM Homepage