Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistes startēs Eiropas raftinga čempionātā

Jānis Celmiņš

No 28.augusta līdz 2.septembrim Čehijas pilsētā Lipno norisināsies Eiropas Raftinga čempionāts (ERČ), kurā savu dalību pieteikusi arī komanda no Latvijas.

Airēšanas un tūrisma kluba Kembi četrvietīgais dāmu rafts iespēju piedalīties ERČ izcīnīja Latvijas Čempionāta ūdenstūrismā posmā Iecava. Pašreizējā sastāvā sportistes trenējas kopš 2004.gada, aizvadot kopīgas sacensības gan Beļģijas raftinga kausā, gan Eiropas kausa posmos un čempionātos.

Latvijas komandu dalību čempionātā jau vairākus gadus atbalsta Latvijas Raftinga un ūdenstūrisma federācija. Tās vadītājs Jānis Grīslis stāsta, ka sportistes atrod laiku un entuziasmu trenēties gludūdens apstākļos, attīstot fizisko sagatavotību un slaloma tehniku. „Sasniegt izcilus rezultātus varētu traucēt tas, ka Latvija nav bagāta ar straujām upēm. Tāpēc lielas cerības lieku uz Pļaviņu HES teritorijā plānoto ieceri būvēt krāčūdens trasi – tas pavērtu nopietnu treniņu iespējas,” atzīst Grīslis.

Raftings ir aktīvās atpūtas veids, izmantojot liela izmēra piepūšamās laivas jeb raftus upēs vai citās ūdenstilpnēs. Kā atpūtas sporta veids raftings kļuva populārs 70-to gadu vidū. Šogad pirmo reizi čempionāta vēsturē interesenti varēs sekot līdzi sacensību norisei interneta tiešraidē.

Vairāk informācijas mājaslapā - European Rafting Championship 2012, Czech Republic

Informāciju sagatavoja:
Ilze Vanaga
Latvijas Raftinga un ūdenstūrisma federācijas sekretāre