Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētāji Vilde un Lagzdiņš sasniedz savus labākos panākumus PK posmos

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Airētāji Vilde un Lagzdiņš sasniedz savus labākos panākumus PK posmos
Aldis Artūrs Vilde. Foto no sportista privātā arhīva.

Barnaulā (Krievija) notiekošajā pasaules kausa posmā smaiļošanā un kanoe airēšanā ļoti labi nostartējuši arī Aldis Artūrs Vilde un Roberts Lagzdiņš, sasniedzot savus labākos rezultātus pasaules kausa posmos. Limbažnieks Vilde izcīnīja 5.vietu 1000m smaiļošanā, bet jelgavnieks Lagzdiņš ieguva 8.vietu 1000m kanoe airēšanā.

Aldis Artūrs Vilde un Roberts Lagzdiņš katrs savā disciplīnā ļoti labi bija nostartējuši ceturtdien un piektdien, iekļūstot Eiropas Olimpiskās kvalifikācijas sacensību finālā, Vildem finišējot devītajam, bet Lagzdiņam esot astotajam ātrākajam. Šis vakardienas panākums abiem latviešiem nodrošināja vietu šī rīta pusfinālā pasaules kausa posmā. 18 sportisti bija sadalīti divos braucienos, no katra finālā tiekot pirmajiem četriem, kā arī viens ātrākā laika uzrādītājs. Smaiļotājs Aldis Artūrs finišēja ceturtais savā braucienā, bet kanoe airētājs Lagzdiņš bija trešais, abiem mūsējiem iekļūstot finālā un atkārtojot piektdienas panākumu Eiropas Olimpiskās kvalifikācijas sacensībās.

Savā pirmajā A finālā pieaugušo konkurencē šāda līmeņa sacensībās 22 gadus vecais kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš pirmajā daļā turējās 7. un 8.pozīzijā, bet 250m līdz beigām jau bija noslēdzošais, taču beigās divu dzelteno laivu cīņā par 8.vietu par vienu sekundes simtdaļu pārspēja kolumbieti. 2017.gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs no Jelgavas 1000m uzrādīja laiku 4:12,245, uzvarētājam Hosē Ramonam Kordovam no Kubas zaudējot 9,18 sekundes.

Divus gadus vecākais Aldis Artūrs Vilde pirms diviem gadiem "World games" mājvietā Duisburgā startēja pasaules kausa posma finālā, izcīnot 7.vietu. Šodien Vidridžu sportists to uzlaboja un ar izcīnīto 5.vietu sasniedza savu labāko rezultātu pasaules kausa posmos. Vilde pēc pusdistances jeb 500m atradās 7.vietā priekšā polim un itālim, bet beigās apsteidza arī zviedru un slovēni, finišējot piektajam.

Šodien agrā rītā pasaules kausa posmā Roberts Akmens 200m distancē smaiļošanā izcīnīja 3.vietu, nopelnot savu pirmo godalgu šāda līmeņa sacensībās, bet Aleksejs Rumjancevs ieguva 7.vietu.