Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotāja Vihrova Eiropas čempionātā Turcijā izcīna piekto vietu

Agris Suveizda

Vingrotāja Vihrova Eiropas čempionātā Turcijā izcīna piekto vietu
Elīna Vihrova un Igors Vihrovs. Foto: Mārtiņš Mālmeisters / Latvijas Olimpiskā komiteja

Trijās finālsacensībās Eiropas čempionātā Turcijā piedalījusies Latvijas vingrotāja Elīna Vihrova, kura ierindojās piektajā, septītajā un astotajā vietā.

Augstāko pozīciju Vihrova ieguva vingrošanā uz baļķa, kur ar 12,750 punktiem astoņu finālistu konkurencē ieņēma piekto vietu. Ar rezultātu 14,000 zelta godalgu izcīnīja rumāniete Larisa Jordake.

Atbalsta lēcienā Vihrova nopelnīja 13,250 punktus un starp astoņām finālistēm ierindojās septītajā pozīcijā. Par čempioni ar 14,050 punktiem kļuva ungāriete Sofija Kovāča, bet jau pieminētā Jordake ieguva sudrabu. Savukārt vingrojumā uz stieņiem Vihrovai 11,350 punkti, kas starp astoņām kvalifikāciju pārvarējušajām vingrotājām deva pēdējo vietu. Vēl viens tituls ar 13,850 punktiem ungārietei Kovāčai.

Atgādinām, ka kvalifikācijā Vihrovai bija ceturtā vieta vingrojumā uz baļķa, septītā vieta atbalsta lēcienā un astotā vieta vingrošanā uz stieņiem. Brīvajās kustībās Vihrova atlasē ierindojās tikai 32. pozīcijā. 18 gadus vecās Vihrovas treneris un tēvs ir 2000. gada olimpiskais čempions brīvajās kustībās Igors Vihrovs.

Izmantotie resursi:
https://backend.europeangymnastics....
https://backend.europeangymnastics....
https://backend.europeangymnastics....