Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pēc pusceļa vadībā Anands

Jānis Pārums

Pasaules čempionātā šahā, kas norisinās Meksikas galvaspilsētā Mehiko pēc pirmā apļa vadību saglabā bijušais pasaules čempions, FIDE ranga līderis Višvanatans Anands (Indija).

Anands pēdējā pirmā apļa spēlē ar 1-0 pārspēja Aleksandru Griščuku, bet kopumā pirmajā aplī izcīnīja trīs panākumus un četrreiz spēlēja neizšķirti. Paredzams, ka spraigajā cīņā par čempiona titulu, Anandam vislielāko konkurenci sagādās izraēlietis Boriss Gelfands un krievs Vladimirs Kramņiks, kuri 7. spēļu kārtā tikās savā starpā un pasaules čempionam Kramņikam spēlējot ar baltajām figūrām, cīnījās neizšķirti.

Anandam pēc pirmā apļa ir pieci punkti, par puspunktu atpaliek Gelfands, par punktu – Kramņiks. Gelfands sekmīgi nospēlēja tieši pirmā apļa pēdējās spēles, 5. un 6. kārtā izcīnot uzvaras. Savukārt Kramņikam pagaidām ir tikai viena uzvara (gūta pret pastarīti Aleksandru Morozeviču – aut.) un seši neizšķirti. Pieticīgi pagaidām startē Levons Aronjans, kurš pirms turnīra tika minēts kā viens no favorītiem, bet šobrīd ir tikai piektais.

Otrais aplis sāksies ar līderu Ananda un Gelfanda cīņu, bet Kramņiks tiksies ar Morozeviču. Sacensības notiek divos riņķos, tā, lai pretinieki viens ar otru spēlētu divas reizes – ar melnajām un baltajām figūrām. Visas partijas tiek aizvadītas plkst. 14.00 pēc vietējā laika (22.00 pēc Latvijas laika) un tām iespējams sekot līdzi "online" režīmā sacensību oficiālajā mājaslapā.

Pasaules čempionāts šahā.
Mehiko. Meksika.
7. kārta.

Petrs Svidlers (RUS) - Levons Aronjans (ARM) 1/2-1/2
Vladimirs Kramņiks (RUS) - Boriss Gelfands (ISR) 1/2-1/2
Aleksandrs Morozevičs (RUS) - Petrs Leko (HUN) 1/2-1/2
Višvanatans Anands (IND) - Aleksandrs Griščuks (RUS) 1-0


Kopvērtējums pēc 7 kārtām (1. apļa)
Višvanatans Anands (IND) 5 punkti
Boriss Gelfands (ISR) 4.5
Vladimirs Kramņiks (RUS) 4
Aleksandrs Griščuks (RUS) 3.5
Levons Aronjans (ARM) 3
Petrs Leko (HUN) 3
Aleksandrs Morozevičs (RUS) 2.5
Petrs Svidlers (RUS) 2.5

Izmantotie resursi:
www.chessmexico.com
Foto: AFP

     [+] [-]

, 2007-09-21 14:26, pirms 17 gadiem
Cik lasiju,Aronjans esot pusslims uzsācis turnīru,iespējams tas viņu ietekmējis.Kramņiks-miera mika,ja nekas nenotiks,viņš turpinās sist ničus,nevienam nezaudēs un neizskatās gatavs cīnīties par uzvarām.Gelfanda uzvarai maz ticības.