Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eldmanis: "Mērķis - iekļūt pirmajā trijniekā"

Jānis Pārums

Eldmanis: "Mērķis - iekļūt pirmajā trijniekā"
Uldis Eldmanis

Latvijas bendija izlases vārtsargs Uldis Eldmanis pēc pirmās uzvaras pasaules čempionātā B grupā pār Holandes izlasi (3:1), portālam eSports.lv atklāja savus iespaidus par pirmo maču un atzina, ka izlases mērķis šajā čempionātā ir iekļūt pirmajā trijniekā.

"Pirmo puslaiku iesākām diezgan nedroši. Šajā čempionātā puse no sastāva spēlē pirmo gadu, nemaz nerunājot cik reizes puiši ir turējuši rokās bendija nūjas. Holandieši bendiju spēlē jau 15 gadus, un viņiem ir arī iespējas spēlēt un trenēties uz bendija izmēra laukumiem," sacīja Eldmanis.

"Holandieši sāka ļoti aktīvi, mēs pieļāvām daudz nevajadzīgu kļūdu, kas arī noveda pie nelabvēlīga rezultāta. Tā kā šī spēle tika aizvadīta uz atklātā laukuma, tad sanāca pirmo puslaiku spēlēt pretvējā, kas otrajā puslaikā mums nostrādāja par labu. Sākoties otrajam puslaikam mūsu komanda uzreiz pārņēma spēles iniciatīvu, lai gan izvirzīties vadībā izdevās tikai pašās spēles beigās. Pēc spēles situācijām otrajā puslaikā rezultātam vajadzēja būt pat lielākam," spēlētājs atklāja, ka bijušas iespējas uzvarēt pārliecinošāk.

Par vienīgajiem ielaistajiem vārtiem Eldmanis sacīja: "Pirmajā puslaikā Holandei bija četri reāli vārtu gūšanas momenti, no kuriem vienu viņi arī realizēja. Vienīgos vārtus zaudējām izgājienā, kas pretinieku uzbrucējs izgāja viens pret mani, bet tādos gadījumos metienus uz šada izmēra vārtiem ir ļoti grūti atvairīt."

Mērķis - pirmais trijnieks

Jautāts, kādi šogad ir izlases mērķi, vārtsargs atbildēja: "Iekļūt labāko trijniekā B grupā, kas ir reāli izpildāms uzdevums. Tuvākajās spēlēs arī būs redzams vai ir iespējas tikt augstāk par trešo vietu. Jau pēc pāris stundām mums ir mačs ar kanādiešiem, kas šodien piekāpās Igaunijas izlasei (3:4). Viņiem zaudējums pret mums nozīmētu izstāšanos no cīņas par pirmo trijnieku, tāpēc viņi darīs visu, lai mūs apspēlētu. Kanādas - Igaunijas spēli gan neredzēju, bet visticamāk kanādieši nenovērtēja pretinieku."

"Izskatās, ka šogad par pirmo trijnieku cīnīsies četras komandas - ASV, Kanāda, Igaunija un Latvija. Šīvakara spēlēs arī būs redzams, kas uz ko ir spējīgs, jo mēs spēlēsim ar Kanādu, igauņi - ar ASV."

Pret Kanādu jānospēlē taktiski pareizi

"Kanādai spēle pret mums ir ļoti svarīga, tāpēc viņi var aizrauties ar uzbrukumiem un iekrist aizsardzībā. Mums jācenšas izmantot situāciju un jānospēlē taktiski ļoti pareizi. Kanādas bendisti ir daudz pieredzējušāki un viņiem ir papildus motivācija, jo diez vai viņi otro spēli pēc kārtas nenovērtēs pretinieku," sprieda Eldmanis.

"Daudz kas būs atkarīgs no tā kā sāksim spēli. Ja ātri nenonāksim zaudētājos, kā tas pērn bija pirmajā spēlē (pērn abas komandas tikās divreiz - pirmajā mačā latvieši cieta sagrāvi ar 1:7, bet otrajā piekāpās tikai pēcspēles metienos - aut.), tad izredzes pacīnīties par uzvaru ir labas," piebilda sportists.

Eldmanis arī atklāja, ka pirmo reizi Latvijas izlase bendija čempionātā piedalās ārpus Krievijas robežām (pēdējos gados tas notika tur - aut.).

"Sākotnējie iespaidi pozitīvi, čempionāts notiek klusā un mierīgā Zviedrijas pilsētiņā Vasterasā (130 000 iedzīvotāju), spēles norisinās lielā Olimpiskā sporta kompleksā, kur ir divi bendija laukumi, trīs hokeja laukumi un futbola laukums," noslēdza vārtsargs.

  +4 [+] [-]

, 2009-01-21 16:28, pirms 15 gadiem
Būs vēl labāk!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-21 16:31, pirms 15 gadiem
Tā turpināt un drīz jau Latvija būs A grupā

PS - ja esi īsts sporta drauga,tad izpalīdzi un aizpildi - visidati.lv: Aptauja "Sporta veidu dažādība" - VisiDati.lv

     [+] [-]

, 2009-01-21 16:32, pirms 15 gadiem
lai izdodas

     [+] [-]

, 2009-01-21 16:37, pirms 15 gadiem
pirmais trīnieks ir jādabū ja nemaldos pagāšgad bija 3. aiz USA un Kanādas

     [+] [-]

, 2009-01-21 16:55, pirms 15 gadiem
"spēles norisinās lielā Olimpiskā sporta kompleksā, kur ir divi bendija laukumi, trīs hokeja laukumi un futbola laukums"

OMG

     [+] [-]

, 2009-01-21 18:25, pirms 15 gadiem
Interesantiem čempja mājaslapa bandycup.se: BANDY-VM HERRAR 2009 | Sverige
Ir teksta LIVE režīms. Pašlaik zaudējam kanādiešiem- spēles 11.minūtē zaudējām vārtus.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-21 19:22, pirms 15 gadiem
Diemžēl zaudējām Kanādai ar 0:5

     [+] [-]

, 2009-01-22 23:55, pirms 15 gadiem
Te nu bija