Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgas atklātajā čempionātā jāšanas sportā panākumus gūst Olga Šakurova

Rolands Eliņš

Rīgas atklātajā čempionātā jāšanas sportā panākumus gūst Olga Šakurova
No kreisās - Olga Šakurova, Inga Bistrova un Laura Ivanova
Publicitātes foto

Vakar Kleistos norisinājās Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes jāšanas sportā iejādes disciplīnā. Sacensību sarežģītākajā shēmā – Mazajā balvā - uzvarēja Olga Šakurova ar zirgu Pentagons no Rīgas Jātnieku sporta kluba, sasniedzot rezultātu 66,32%.

Sacensībās bija daudz dalībnieku un valdīja labs noskaņojums, sacīkstes notika manēžā, kur nesen tika nomainīts smilšu segums, sniedzot daudz kvalitatīvāku starta iespēju. Sacensības organizēja Rīgas Dome un Latvijas Jātnieku federācija.Par uzvarētāju sarežģītākajā shēmā (Mazajā balvā) kļuva Olga Šakurova, kura uzvarēja arī shēmas III konkurencē.

"Mans mērķis šajās sacensībās bija pēc iespējas labāk izpildīt visus shēmas elementus, turklāt tā, lai neradītu zirgam stresu, jo tam ir „smalks” raksturs un ar to jāstrādā akurāti," atzīst Olga Šakurova. "Ar startu esmu īpaši apmierināta, jo šīs ir pirmās sacensības pēc gada pārtraukuma ar Pentagonu. Zirgs tika pārdots uz Krieviju, tad tā jaunā īpašniece Irina Sorokina atkal nodeva to manā rīcībā, un kopā strādājam atkal kopš aprīļa. Mūsu treneris ir mans vīrs Sergejs, un domāju, ka kopīgajā darbā ir panākts labs rezultāts. "

Komentāru sniedza arī uzvarētāja junioru konkurencē Laura Ivanova: "Liels paldies Monte-Cristo saimniekam Aivaram Muravskim, kurš dod man iespēju startēt ar šo brīnišķīgo zirgu. Varbūt pēc vasaras sezonas nedaudz sākam atslābt, un tika pieļautas kļūdiņas, taču tā ir iespēja pārliecināties, kas kopējā sadarbībā ir jāuzlabo. Man prieks, ka manā rīcībā ir zirgs, ar kuru varu kopā mācīties un no kura varu mācīties. Mums abiem ir 16 gadu, esam dzimuši vienā gadā un datumā tikai ar divu mēnešu starpību. Tātad esam vienaudži un labi saprotamies. Bija ļoti patīkami saņemt balvas, kas tika pasniegtas par uzvaru Rīgas čempionātā. Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes šķēršļu pārvarēšanā paredzētas 26. oktobrī."

Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes šķēršļu Norisinājpārvarēšanā paredzētas 26. oktobrī.

Uzvarētāji Rīgas atklātajā čempionātā

disciplīnauzvarētājs(-a)Rezultāts
Mazā balvaOlga Šakurova ar Pentagovs (RJSK)66.32%
Shēma III (juniori līdz 18 g. v.)Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK Ambers)65.34%
Shēma I (bērni līdz 15 g.)Kristīne Čerņecka ar Bounty (JSS Kleisti)67.30%
Shēma IIIOlga Šakurova ar Reisiju (RJSK)65.25%
Shēma IIAleksandra Panovska ar Corfe(RJSK)64.20%
Shēma II amatieriAngelīna Kostina ar Bondu (JSS Kleisti)66.34%
Shēma 4 g. v. zirgiemTerēze Rozenberga ar Koleru (LSVK Harmonija)73.40%.

Plašāka informācija LJF mājaslapas Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi sadaļā Rezultāti.

Informāciju sagatavoja :
LJF Preses dienests