Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Preisam 14. vieta EČ "Formula" vindsērfinga klasē

Jānis Celmiņš

Šodien Liepājas pludmalē veiksmīgi noslēdzies Eiropas čempionāts un Pasaules kausa izcīņas posms „Formula” vindsērfinga klasē. Latvijas čempions Jānis Preiss Eiropas čempionātā desmit braucienu summā izcīnīja 14.vietu, bet pasaules kausa izcīņas posmā ierindojās 18.vietā.

Savukārt Ansis Dāle Eiropas čempionātā ieguva 24.vietu un Pasaules kausa posmā 28.vietu. Viņam pa pēdām sekoja Māris Birzulis, kurš attiecīgi palika 25.vietā Eiropas čempionātā un 29.vietā Pasaules kausa izcīņas posmā.

Preiss, vērtējot savu startu, teica: „Kopumā ar rezultātu esmu apmierināts, lai arī šogad nebiju savā labākajā gatavības formā, jo darba grafiks ir bijis tik intensīvs, ka pietrūka laika burāšanai. Tomēr pirms sacensībām biju izvirzījis mērķi cīnīties par vietu pirmajā divdesmitniekā, un man izdevās, jo sanāca daži labi braucieni. Nākošajai sezonai ļoti ceru piesaistīt sponsorus un pievērsties burāšanai daudz nopietnāk, jo šobrīd braucu tikai sava prieka pēc.”
Preiss arī norādīja, ka čempionāts Liepājā noritēja visaugstākajā līmenī: „Visi sacensību dalībnieki ir sajūsmā par Liepāju un tās pludmali. Burātāji ar kuriem šajās dienās runāju ir vienisprātis, ka nākošajā gadā šeit jānotiek Pasaules čempionātam. No sacensību viedokļa viss bija nevainojami!”

Savukārt Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents un sacensību dalībnieks Ansis Dāle uzskata, ka lielajā konkurencē un sarežģītajos laika apstākļos nostartējis labi: „Savā vecuma grupā – Master kalsē virs 35 gadiem, esmu trešais labākais un tas gandarī. Arī čempionāts ir noorganizēts teicami, un starptautiski sacensības burātāju sabiedrībā ir izskanējušas ļoti pozitīvi.”

Par 2011.gada Eiropas čempionu un Pasaules kausa izcīņas posma uzvarētāju pārliecinoši kļuva trīsdesmit vienu gadu vecais Polijas burātājs Pžemeks Marčinskis, kurš savā sportista karjerā Eiropas čempiona titulu izcīnīja arī 2009.gadā, bet 2009.gada pasaules čempionātā „Formula” vindsērfinga klasē izcīnīja 3.vietu un 2010.gadā 7.vietu, bet šā gada Pasaules čempionātā Puertoriko nestartēja.

Sīvā konkurencē 2.vietu izcīnīja šā gada pasaules vicečempions „Formula” klasē Arnons Dagans no Izraēlas, bet trešo vietu saglabāja Mihaels Polanovskis no Polijas.

Savukārt astoņu dāmu konkurencē Latvijas sportiste Marta Ozola čempionātā ieguva 6.vietu, bet 1.vietu pārliecinoši izcīnīja Ukrainas burātāja Olga Maslivetsa.

Šodien – 20.augustā, sacensību norises vietā vēja ātrums sasniedz 13 m/s, ar spēcīgiem viļņiem piekrastē, tādēļ sacensību organizētāji, drošības apsvērumu dēļ, deva startu tikai vienam braucienam, kas notika „Zelta flotes” dalībniekiem. Sacensību uzvarētāju apbalvošana notiks pulksten astoņos vakarā Liepājā, Latvijas 1.Roka kafejnīcā.

Sīkāka informācija par rezultātiem Results | Rietumkrasts Sacensībās startēja 98 sportisti no 20 valstīm, tai skaitā 16 burātāji no Latvijas.

Informāciju sagatavoja:
Liepājas vindsērfinga kluba „Rietumkrasts” prezidents
Jānis Jēkabsons