Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Podosinoviks un Radovska atkal nosaukti par Latvijas labākajiem badmintonistiem

Ints Megnis
Ints Megnis

Podosinoviks un Radovska atkal nosaukti par Latvijas labākajiem badmintonistiem
Latvijas labākā badmintoniste Monika Radovska. Foto: Latvijas Badmintona federācija

Par 2018. gada Latvijas labāko badmintonistu sestdien nosaukts Niks Podosinoviks, gada spēlētāja balvu saņemot jau ceturto reizi, bet pie gada spēlētājas goda otro reizi pēc kārtas tikusi Monika Radovska. Balvu Gada pāris saņēma Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova, bet balvu Gada juniors otro gadu pēc kārtas ieguva Una Berga.

Kā pauž Latvijas Badmintona federācija, par to, kam piešķirt Gada spēlētāja balvu arī šogad nebija īpašas intrigas, jo Podosinoviks arvien ir viennozīmīgs līderis. Savukārt uz Gada spēlētājas balvu bija vairākas līdzvērtīgas pretendentes, noslēgumā uzvarot Radovskai, kura pasaules rangā šobrīd ir 308. vietā, pērn piedaloties desmit pasaules ranga turnīros.

Balvu Gada treneris saņēma rīdzinieks Salvis Lozda, kura trenētie audzēkņi pērn kļuva par Latvijas čempioniem U17 zēnu vienspēlēs un dubultspēlēs, kā arī U19 zēnu vienspēles. Trenera audzēkņi 2018. gadā medaļas izcīnīja arī Latvijas jauniešu čempionātos U11, U13 un U15 grupās. Savukārt badmintona klubs "Dārta", kuru vada Lozda, saņēma balvu Gada klubs. "Pieaugot spēlētāju skaitam un vietām, kur tiek nodrošināta iespēja spēlēt badmintonu, klubs attīstījies tik tālu, ka izsludina treneru vakanci. Tas ir ļoti nozīmīgs badmintona kopienas notikums, tāpēc likumsakarīgi, ka šim kluba pienākas Gada balva," norādījis federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Balvu Gada notikums saņēma "KROM Kendama" Latvijas kauss U13 grupā, bet kanāls "TVPlay Sports" saņēma televīzijas pārraidītāja balvu. Balvu Gada aktīvākais saņēma Dāvis Strazdiņš no Siguldas, kurš 2018. gadā piedalījies 60 turnīros, tiesa, viena turnīra vienspēles, dubultspēles un jauktās dubultspēles skaitās atsevišķi. Balva Gada augstskola tika piešķirta Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai, savukārt balvu Gada skola saņēma Jelgavas Tehnikums.

Par Gada uzlecošu zvaigzni atzīta U15 vecuma spēlētāja Anna Kupča, kura 2018. gadā izcīnīja trīs sudraba medaļas Latvijas čempionātā U17, kā arī divas sudraba medaļas Latvijas čempionātā U19.

Par Gada pašvaldību tika atzīta Liepāja, bet balvu Paraugs sportā saņēma Kristīne Šefere, kura dēla piedzimšanas atsākusi treneres darbu un arī aktīvi piedalās badmintona turnīros, bet balvu Gada seniors saņēma Uģis Briedis, kurš 2018. gada Latvijas čempionātā senioriem izcīnīja visas trīs iespējamās zeltas medaļas.

Par Gada tiesnesi atzīts Kristaps Pilveris, kurš aizvadītajā gadā bija ne tikai tiesnesis ar vislielāko spēļu praksi pasaules reitinga turnīros, bet arī bija visaktīvākais galvenais tiesnesis Latvijas čempionātos un Latvijā notiekošajos starptautiskajos turnīros.

Kā Gada labākais menedžeris un turnīru rīkotājs tika atzīts Ainārs Gureckis, kurš 2018. gadā rīkoja Latvijas čempionātu, kā arī Siguldas starptautisko turnīru jauniešiem pavasarī un pieaugušajiem decembra beigās. Katru gadu Gureckis rīko arī Latvijas Apvienotās badmintona līgas (LABL) sacensības sešos posmos Siguldā un Inčukalnā, savukārt 2019. gadā marta beigās Gureckis Siguldā pirmo reizi rīkos arī Eiropas U17 reitinga turnīru.

Balvu Par mūža ieguldījumu saņēma Ināra Tērauda. Viņa patlaban turpina trenēt badmintonistus Purvciemā, bet 1966. gadā Tērauda kļuva par Latvijas čempioni sieviešu dubultspēlēs kopā ar Skaidrīti Ieviņu, kura bija viena no Latvijas badmintona pamatlicējām. Latvijas Badmintona federācija tika dibināta 1964. gada 20. novembrī.

Lai noskaidrotu Latvijas badmintona Gada balvas pretendentus, tikai organizēts balsojums trijās kārtas. Vispirms spēlētājiem pirmajā kārtā bija iespēja ieteikt savus atbilžu variantus, otrajā kārtā bija iespējas nobalsot par vienu no trim atbildēm, kuras visbiežāk bija minētas pirmajā kārtā, bet trešajā kārtā balsojuma rezultātus apstiprināja Latvijas Badmintona federācijas valde.

Latvijas badmintona Gada balvas šogad tika pasniegtas ceturto gadu pēc kārtas.