Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks Eiropas jāšanas sacensības atsāk ar devīto vietu Polijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Neretnieks Eiropas jāšanas sacensības atsāk ar devīto vietu Polijā
Kristaps Neretnieks. Foto: CSI Zielona Gora

Ar sacensībām Polijā atsākušās jāšanas sacensības, kuras iepriekš uz laiku tika pārtrauktas bīstama vīrusa dēļ. ''Grand Prix'' maršruta devīto vietu ''CS12* Zielona Gora'' sacensībās izcīnīja latvietis Kristaps Neretnieks, informē Latvijas Jātnieku federācija.

Jāšanas sporta sacensības Eiropā atsākušās pēc sešu nedēļu pārtraukuma, kad marta sākumā Starptautiskā Jātnieku federācija tās apturēja bīstama zirgu herpes vīrusa EHV-1 neiroloģiskās formas izplatības dēļ.

Sacensības atsākās Polijā ar ''CS12* Zielona Gora'' posmu. Pirmajā sacensību dienā Neretnieks ar ķēvi ''J’adore Van’t Voortveld'' lielā apļa maršrutā uzvarēja, bet ''Grand Prix'' maršrutā ar šo pašu ķēvi ieguva devīto vietu. “''Grand Prix'' lēcu ar diviem zirgiem, un ar abiem pieļāvu kļūdas, par ko esmu ļoti neapmierināts. Tagad man ir daudz ko pārdomāt līdz nākamajām sacensībām jau šajā nedēļas nogalē Vācijā,'' par sasniegto rezultātu stāsta Neretnieks.

''Starptautiskās sacensības beidzot ir atsākušās, un par to ir liels prieks, kā arī liela vēlme braukt un piedalīties - mums jau bija viena liela un neskaidrībām pilna pauze Covid-19 ierobežojumu dēļ. Tagad ceram, ka jaunu piespiedu pārtraukumu nebūs. Paši starti šoreiz nebija tie veiksmīgākie, uzvarējām tikai pirmajā dienā 1.40 m maršrutu, kas arī nebija reitinga ieskaites maršruts. Otrās dienas reitinga maršrutu īstenībā izjāju labi, tikai mazliet riskēju uz priekšpēdējo šķērsli, kuru nogāzām,” par pirmo divu dienu startiem turpināja Kristaps Neretnieks.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Jātnieku federācija