Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

„Baltic Grand Prix 2013” noslēdzas ar Latvijas pāra uzvaru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

„Baltic Grand Prix 2013” noslēdzas ar Latvijas pāra uzvaru
M.Smolko/V.Puhovika. Grūti iedomāties, ka kāds varētu apdraudēt viņu izredzes februārī tikt pie pirmā valsts čempiona titula. Foto: A.Kravčuks

Svētdien Ķīpsalas izstāžu hallē notikušajās starptautiskajās sporta deju sacensību „Baltic Grand prix 2013” Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīrā Latīņamerikas (LA) dejās pieaugušo grupā ļoti pārliecinošu uzvaru 63 pāru konkurencē svinēja Marts Smolko un Viktorija Puhovika.

Noslēdzošajā trešajā dienā lielākajās sporta deju sacensībās Latvijā „Baltic Grand prix 2013” mūsu deju pāri priecēja ar ļoti labiem rezultātiem. Vislielākā konkurence bija pieaugušajiem WDSF LA dejās, kur piedalījās 63 deju pāri no 16 valstīm. Tāpat kā ST dejās arī LA dejās finālā neierasti nebija neviens pāris no Krievijas, jo paši labākie kaimiņzemes pārstāvji šoreiz uz Rīgu neatbrauca. Pārliecinoši pirmie bija šī gada vicečempioni Marts Smolko un Viktorija Puhovika, uzvarot visās piecās dejās un aiz sevis atstājot Vāciju pārstāvošos Maksimu Stepanovu un Emmu Lēnu Kogeru. Trešo vietu ieņēma Igaunijas pāris Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova, bet fināla sešinieku noslēdza šī gada Latvijas čempions Jevgēņijs Suvorovs, kurš kopš septembra dejo ar Ženiju Libmanu un pārstāv Izraēlu. Marts ar Viktoriju bija tik tikko atgriezušies no Grand Slam turnīra Šanhajā, un garais pārbauciens un otrās sacensības divās dienās bija atstājuši iespaidu uz pāra sniegumu, tomēr tik un tā šādā konkurencē nebija šaubu par viņu uzvaru.

Jauniešiem (16-18.g.) ST dejās, kur piedalījās 56 pāri no 16 valstīm, sesto vietu ieguva Vjačeslavs Šuhtins un Anastasija Volkonska. Tikai viens punkts līdz finālam pietrūka šā gada čempioniem Vadimam Kuzņecovam un Annai Priediņai, kuriem septītā vieta. Uzvarēja pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvēji Madis Abels un Aleksandra Galkina no Igaunijas. Junioru II (14-15.g.) ST dejās, piekāpjoties tikai pasaules trešajam pārim Robertam Laenotam un Laurai Lohmus no Igaunijas, otro vietu izcīnīja Roberts Bērziņš un Megija Morīte, bet otrs Latvijas pāris šajā finālā Aleksandrs Koroļko un Santa Šauere ierindojās piektajā vietā. U21 grupā LA dejās godalgotā trešā vieta Karolim Junelim un Kristīnai Garifuļinai. Senioru grupā (virs 35 gadiem) ST dejās finālā iekļuvušais vienīgais Latvijas pāris Gatis un Jūlija Simsoni palika tūdaļ aiz godalgoto trijnieka.

Nākošā gada beigās „Baltic Grand prix 2014” ietvaros notiks pasaules čempionāts Junioriem II ST dejās, bet citu lielu Latvijas sacensību „Latvia open” ietvaros 2014.gada oktobra beigās norisināsies pasaules čempionāts 10 dejās gan jauniešiem, gan arī pieaugušajiem. Savukārt, pirmās nozīmīgākās sacensības nākošā gada sākumā būs Latvijas čempionāts desmit dejās, kas notiks 25.janvārī Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”.

Kurš pāris varētu uzvarēt Latvijas čempionātā 10 dejās pieaugušajiem?

  • 72

  • 75

  • 81

  • 4