Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kleistos notiks PK posms jāšanas sportā

Kleistos notiks PK posms jāšanas sportā
Foto: Kristaps Neretnieks

Kleistu sporta centrā no 26. līdz 28. jūlijam norisināsies Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kurā piedalīsies Latvijas un citu valstu spēcīgākie jātnieki, informē Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Paredzams, ka Rīgas posma sacīkstēs šogad kopā startēs 60 Centrāleiropas zonas jātnieku ar 140 zirgiem. Sacensības, kam piešķirta prestižā CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā.

PK Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības notiks deviņos maršrutos. Galvenais no tiem - Grand Prix Rīga - norisināsies svētdien, 28. jūlijā, un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā. Sportistiem un viņu zirgiem būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi. Visas trīs dienas - piektdien, sestdien un svētdien - sacensības sāksies pulksten 10.

Maršrutu starplaikos skatītājiem būs iespēja vērot jāšanas disciplīnu un zirgu šķirņu paraugdemonstrējumus, iesaistīties atrakcijās, kas piemērotas visai ģimenei, kā arī izvizināties ar zirgiem.

No Latvijas jātniekiem Kristaps Neretnieks ir guvis līdz šim lielākos panākumus. Viņš ar deviņus gadus veco Vestfāles šķirnes ērzeli Conte Bellini startēja Pasaules kausa finālsacensībās, kas aprīļa beigās notika Zviedrijas pilsētā Gēteborgā un izcīcīnija 21. vietu spēcīgāko pasaules jātnieku konkurencē.

Jāšanas sportā PK izcīņa notiek 17 līgās, katras līgas spēcīgākie sportisti iegūst tiesības startēt PK finālā. Sportistu skaits, kuri izcīna tiesības startēt PK finālā, katrā zonā ir atšķirīgs.

Skatītājiem ieeja piektdien bez maksas; sestdien un svētdien biļetes cena būs Ls 2. Plašāka informācija LJF mājaslapā Untitled Document

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests

     [+] [-]

, 2013-07-18 20:19, pirms 11 gadiem
Kurš pārvar šķērsli? atbilžu varianti :
1. zirgs;
2. jātnieks;
3. abi;
4.neviens

     [+] [-]

, 2013-07-18 20:57, pirms 11 gadiem
Trīs dienu dzeršanas festivāls
Zinot jātniekus

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 21:23, pirms 11 gadiem
Zinot zirgus, tas buus 3 dienu kakaashanas festivaals