Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Loka šāvējs Blāze gūst devīto vietu Eiropas jaunatnes kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Loka šāvējs Blāze gūst devīto vietu Eiropas jaunatnes kausa posmā
Latvijas delegācija Itālijā
Foto: Latvijas Loka šaušanas federācija

Latvijas jaunais loka šāvējs Dāvis Blāze šonedēļ Itālijā izcīnīja devīto vietu Eiropas jaunatnes kausa sezonas pirmajā posmā.

Blāze startēja olimpiskā loka klasē junioru ieskaitē un jau kvalifikāciju aizvadīja veiksmīgi, sasniedzot 14. labāko rezultātu starp 55 sportistiem. Pēc tam Blāze izslēgšanas turnīrā pārvarēja divas kārtas, bet astotdaļfinālā sīvā cīņā cieta neveiksmi un noslēgumā palika dalītā devītajā vietā.

Latvija Itālijā olimpiskā loka klasē izcīnīja vēl vienu devīto vietu, jo kadetu šāvēji to ieņēma komandu sacensībās. Šeit Vendija Skeltona un Gļebs Kononovs gan piekāpās Ukrainai jau pirmajā duelī, tomēr izslēdzošajā kārtā Latviju tikai viens punkts šķīris no uzvaras un Latvijas Loka šaušanas federācija (LLŠF) pauž, ka sportisti nostartējuši izcili.

Individuāli Kononovs kvalifikācijā bija 55. vietā starp 58 puišiem, bet pēc tam guva uzvaru izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, tiekot pie dalītas 33. vietas, bet Skeltona atlasē bija 35. pozīcijā starp 47 sportistēm, izslēgšanas sacensībās zaudējot jau pirmajā duelī un samierinoties ar dalītu 33. vietu.

Tāpat Latvija startēja kompaktloku klasē juniorēm, kur Janeta Grīnvalde atlasē bija 13. pozīcijā starp 15 sportistēm un pēc tam izslēgšanas turnīrā zaudēja pirmajā kārtā, arī tiekot pie dalītas devītās vietas.