Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ovsjaņņikovs Eiropas čempionātā šoudaunā izcīna sudraba medaļu

Agris Suveizda

Ovsjaņņikovs Eiropas čempionātā šoudaunā izcīna sudraba medaļu
Foto: LNNS

LETA. Latvijas pārstāvis Deniss Ovsjaņņikovs sestdien Eiropas čempionātā šoudaunā izcīnīja sudraba medaļu.

Finālspēlē Ovsjaņņikovs, kurš jau pirms turnīra bija viens no sacensību favorītiem, ar rezultātu 0-3 (3:11, 5:11, 6:11) piekāpās Polijas sportistam Kristiānam Kiselam.

Pirmajā posmā Ovsjaņņikovs uzvarēja vienā no diviem mačiem, bet otrajā - divās no trīs spēlēm. Ar to bija gana, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, kurā viņš svētdien ar 3-0 (12:7, 11:4, 11:4) uzvarēja somu Ari Lahtinenu. Vēlāk pusfinālā otrpus spēles galdam stājās pretī lietuvietis Mindaugs Dvīlaitis, kuram otrajā posmā tika zaudēts trīs setos, taču šajā mačā latvietis revanšējās un uzvarēja ar 3-0 (12:7, 11:8, 12:10). Tikmēr Raimonds Briežkalns svētdien aizvadīja maču par 27.vietu, ar rezultātu 0-2 (8:11, 7:12) piekāpjoties vācietim Muhamedam Tāheram-Alharari. Tādējādi Briežkalns meistarsacīkstes noslēdza 28.pozīcijā 29 sportistu konkurencē.

Oktobrī Ovsjaņņikovs Vācijā izcīnīja uzvaru Eiropas "Top 12" turnīrā, nezaudējot nevienā no 11 aizvadītajām spēlēm.

Šoudaunu spēlē cilvēki ar redzes traucējumiem, un tas ir līdzīgs galda hokejam. To spēlē divi cilvēki uz galda, kas aprīkots ar diviem vārtiem galda galos. Spēles mērķis ir ar nūju iesist bumbiņu pretinieka vārtos, sitot to pa galda virsmu un netrāpot pa sānu sienām.

Spēlētāji aizvada maču ar speciālām brillēm, kas neļauj redzēt notiekošo uz laukuma. Uztvert spēles gaitu palīdz speciāla kaučuka bumbiņa ar diviem skaņu radošiem elementiem tās iekšienē.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-18 11:10, pirms gada
Es domāju, ka viņš var stāties rindā uz valsts prēmiju vismaz 50 paku apmērā. Valdība noteikti piešķirs. Arī federācijai atleks.