Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas čempionāts ātrspēlē 64 lauciņu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noslēdzies Latvijas čempionāts ātrspēlē 64 lauciņu dambretē
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Pirms dažām dienām Rīgas Namu Apsaimniekotājs dambretes kluba telpās noslēdzies Latvijas čempionāts ātrspēlē 64 lauciņu dambretē. Sievietes un vīrieši, spēlējot atsevišķos turnīros, noskaidroja 2021.gada godalgoto vietu ieguvējus.

urnīri norisinājās ar gājienu izlozi sievietēm pēc 150 un vīriešiem pēc 745 izlozes variantu tabulām. Tika spēlēts pēc mikromaču principa ar apdomas laiku katram spēlētājam uz partiju 3 minūtes + 2 papildus sekundes par katru izdarīto gājienu.

Sievietēm izspēle notika pēc riņķa sistēmas un pārliecinoši ar 15 punktiem no 16 iespējamiem uzvarēja Nacionālā meistare Jeļena Tkačenko. Otro vietu ar 12 punktiem izcīnīja Nacionālā meistare Marija Magdalēna Nereda. Savukārt trijnieku ar izcīnītajiem 11 punktiem noslēdza Nacionālā lielmeistare Antra Valnere.

Vīriešiem pēc Šveices sistēmas tika izspēlētas 11 kārtas, kur pārliecinoši savu meistarību apliecināja un par 2021.gada Latvijas valsts čempionu ar izcīnītajiem 20 punktiem no 22 iespējamiem kļuva Nacionālais lielmeistars Roberts Misāns. Sīvas cīņas norisinājās par nākamajām godalgotajām vietām, kur noslēgumā pateicoties labākiem papildus rādītājiem sudraba medaļu ar 15 punktiem izcīnīja Nacionālais lielmeistars Guntars Purviņš. Tikpat izcīnītie punkti, bet sliktāki papildus rādītāji jaunajam talantam, meistarkandidātam Reinim Štālam, kuram godalgotā trešā vieta ir līdz šim augstākais panākums Latvijas pieaugušo turnīros.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija