Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ 100 lauciņu dambretē seši jaunieši uzvar gan rapidā, gan ātrspēlē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ 100 lauciņu dambretē seši jaunieši uzvar gan rapidā, gan ātrspēlē
Pirmais trijnieks U16 puišiem ātspēlē. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē divas dienas Liepupes pamatskola uzņēma Latvijas jaunos dambretistus, kuri cīnījās par godalgotajām vietām Latvijas čempionātā rapidā (ātrajā dambretē) un ātrspēlē 100 lauciņu dambretē. Sešās no desmit grupām uzvarētāji gan rapidā, gan ātrspēlē bija tie paši.

Pirmajā dienā sestdien 15.oktobrī čempionāts norisinājās rapidā ar apdomas laiku 15 minūtes plus 3 sekundes uz partiju katram spēlētājam, savukārt 16.oktobrī tika noskaidroti uzvarētāji ātrspēlē ar apdomas laiku 5 minūtes plus 3 sekundes uz partiju katram spēlētājam. Cīņas tika aizvadītas piecās vecuma grupās ar atsevišķu ieskaiti meitenēm un zēniem.

Atrā dambrete jeb rapids

U8 vecuma meiteņu grupā 18 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un čempiones titulu, iegūstot 14 punktus, izcīnīja Alise Misāne. Otrā vieta un sudraba medaļa Ramonai Serpānei, viņai 12 punkti, bet trešajā vietā ierindojās Anna Ļebedinska ar 10 punktiem. U8 vecuma zēnu grupā 40 dalībnieku konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu, iegūstot 13 punktus, izcīnīja Toms Andersons. Otrā vieta un sudraba medaļa Markam Paeglem, viņam arī 13 punkti, bet sliktāki papildus rādītāji. Trešajā vietā ierindojās Ņikita Kiseļovs ar 10 punktiem.

U10 vecuma meiteņu grupā konkurence bija ļoti sīva, visas pirmo trīs vietu ieguvējas izcīnīja 12 punktus un vietu sadalījumu noteica papildus rādītāji. 18 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un čempiones titulu izcīnīja Varvara Ivanova. Otrā vieta un sudraba medaļa Luīzei Gudēvicai Liepiņai, bet trešajā vietā ierindojās Natālija Paškova.
Tikpat sīva konkurence bija arī U10 vecuma zēnu grupā, visi pirmo trīs vietu ieguvēji izcīnīja 12 punktus un vietu sadalījumu noteica papildus rādītāji. 40 dalībnieku konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu izcīnīja Arvo Krebe. Otrā vieta un sudraba medaļa Artemijam Bogdanovam, bet trešajā vietā ierindojās Aleksandrs Petrovs.

U13 vecuma meiteņu grupā 18 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un čempiones titulu, iegūstot 13 punktus, izcīnīja Malvīne Misāne. Otrā vieta un sudraba medaļa Denijai Kemzei, viņai 11 punkti, bet trešajā vietā ierindojās Zane Lea Zunda ar 9 punktiem. U13 vecuma zēnu grupā 21 dalībnieka konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu, iegūstot 13 punktus, pārliecinoši izcīnīja Pēteris Kripans. Otrā vieta un sudraba medaļa Ernestam Kalniņam, viņam 10 punkti, bet trešajā vietā arī ar 10 punktiem ierindojās Eduards Betlers.

U16 vecuma meiteņu grupā 9 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un čempiones titulu, iegūstot 12 punktus, izcīnīja Polina Gerasimova. Otrā vieta un sudraba medaļa Darjai Drabovai, viņai 12 punkti, bet sliktāki papildus rādītāji, bet trešajā vietā ierindojās Renāte Kalniņa ar 10 punktiem. U16 vecuma zēnu grupā 11 dalībnieku konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu, iegūstot 13 punktus, pārliecinoši izcīnīja Klāvs Norenbergs. Otrā vieta un sudraba medaļa Aleksejam Peļņikam, viņam 11 punkti, bet trešajā vietā ar 10 punktiem ierindojās Roberts Grišins.

U19 meiteņu junioru vecuma grupā startēja četras dalībnieces. Pirmo vietu un čempiones titulu, iegūstot 11 punktus, pārliecinoši izcīnīja Jelizaveta Zaharova. Otrā vieta un sudraba medaļa Elizabetei Kolbasei, viņai 5 punkti, bet trešajā vietā arī ar 5 punktiem ierindojās Nora Budreika. U19 zēnu junioru vecuma grupā 6 dalībnieku konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu, iegūstot 8 punktus, izcīnīja Vsevolods Mitrēvičs. Otrā vieta un sudraba medaļa Renardam Helfrehtam, viņam 7 punkti, bet trešajā vietā ar 6 punktiem ierindojās Reinis Štāls.

Ātrspēle

U8 vecuma meiteņu grupā 12 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un čempiones titulu, iegūstot simtprocentīgu rezultātu -22 punktus, izcīnīja Alise Misāne. Otrā vieta un sudraba medaļa Annai Ļebedinskai, viņai 20 punkti, bet trešajā vietā ierindojās Ramona Serpāne ar 10 punktiem, izcīnot bronzas godalgu. U8 vecuma zēnu grupā 19 dalībnieku konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu, iegūstot 20 punktus, izcīnīja Toms Andersons. Otrā vieta un sudraba medaļa Ernestam Kalvānam, viņam 18 punkti. Trešajā vietā ierindojās Marks Paegle ar 16 punktiem, viņam bronzas medaļa.

U10 vecuma meiteņu grupā 10 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un čempiones titulu ar iegūtajiem 15 punktiem izcīnīja Luīze Gudēvica Liepiņa. Otrā vieta un sudraba medaļa arī ar 15 punktiem Katrīnai Reiziņai, bet trešajā vietā ierindojās un bronzas godalgu saņēma Natālija Paškova ar 14 punktiem. Sīva konkurence bija U10 vecuma zēnu grupā, 18 dalībnieku konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu ar 18 iegūtajiem punktiem izcīnīja Artemijs Bogdanovs. Tikpat punktu, bet otrā vieta un sudraba medaļa Kevinam Vasiļevskim, bet trešajā vietā ar 17 punktiem ierindojās un bronzas medaļu saņēma Verners Fībigs.

U13 vecuma meiteņu grupā 10 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un čempiones titulu, iegūstot 16 punktus, izcīnīja Malvīne Misāne. Otrā vieta un sudraba medaļa Zane Lea Zunda, viņai 14 punkti, bet trešajā vietā ierindojās un brtonzas godalgu saņēma Denija Kemze ar 12 punktiem. U13 vecuma zēnu grupā 15 dalībnieku konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu, iegūstot simtprocentīgu rezultātu - 22 punktus, pārliecinoši izcīnīja Pēteris Kripans. Otrā vieta un sudraba medaļa Iļjam Trasko, viņam 17 punkti, bet trešajā vietā ar 15 punktiem ierindojās Martinas Mašanauskas, viņam bronzas medaļa.

U16 vecuma meiteņu grupā 8 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un čempiones titulu, iegūstot 14 punktus, izcīnīja Alisa Orlova. Otrā vieta un sudraba medaļa Valdai Vasarietei, viņai 13 punkti, bet trešajā vietā ierindojās Diāna Stecka arī ar 13 punktiem, viņai bronzas medaļa. U16 vecuma zēnu grupā 9 dalībnieku konkurencē pirmo vietu un čempiona titulu, iegūstot 19 punktus, pārliecinoši izcīnīja Klāvs Norenbergs. Otrā vieta un sudraba medaļa Robertam Grišinam, viņam 16 punkti, bet trešajā vietā ar 13 punktiem ierindojās un bronzas godalgu saņēma Rihards Raginskis-Repše.

U19 meiteņu junioru vecuma grupā startēja četras dalībnieces. Pirmo vietu un čempiones titulu, iegūstot 6 punktus, pārliecinoši izcīnīja Jelizaveta Zaharova. Otrā vieta un sudraba medaļa Norai Budreikai, viņai 5 punkti, bet trešajā vietā ar 4 punktiem ierindojās Elizabete Kolbase, viņai bronzas medaļa. U19 zēnu junioru vecuma grupā 6 dalībnieku konkurencē cīņas bija sīvas un pirmo vietu un čempiona titulu, iegūstot 7 punktus, izcīnīja Reinis Štāls. Otrā vieta un sudraba medaļa Kristeram Lapiņam, viņam arī 7 punkti, bet trešajā vietā arī ar 7 punktiem ierindojās Vsevolods Mitrēvičs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija