Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mazais desmitniekā Eiropas čempionātā IQFoil klasē burāšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mazais desmitniekā Eiropas čempionātā IQFoil klasē burāšanā
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Grieķijā notikušajā Eiropas čempionātā IQFoil klasē burāšanā ar labu rezultātu nostartējis Latvijas pārstāvis Dāvis Mazais, kurš ieguva 10. vietu.

Laika posmā no 6. līdz 14. maijam Grieķijas pilsētā Patrasā norisinājās atvērtais Eiropas čempionāts IQFoil klasē, kurā piedalījās divi Latvijas sportisti – Dāvis Mazais (LAT 29) un Mārtiņš Dzirnieks (LAT 188). Kopumā vīriešu konkurencē piedalījās 114 sportisti no 32 valstīm, savukārt, dāmu konkurencē – 89 dalībnieces no 32 valstīm.

Dāvis tika vērtēts U21 grupā, kurā piedalījās 33 dalībnieki. Atvērtajā Eiropas čempionātā drīkst piedalīties arī dalībnieki, kuri nepārstāv kādu no Eiropas valstīm, bet viņi netiek skaitīti Eiropas čempionāta kopvērtējumā. Attiecīgi, starp Eiropas valstīm Dāvis izcīnīja 10. vietu. Ja skatās uz kopvērtējumu atklātajā čempionātā, tad Mazais ierindojās 13. vietā, piekāpjoties arī diviem Austrālijas un vienam Ķīnas sportistam.

Mazais norāda, ka šis viņam bija diezgan izdevies čempionāts: “Lai gan neizdevās tikt zelta flotē, kas bija galvenais mērķis, biju tuvu tam. Pašam prieks redzēt progresu, kas vajadzīgs lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm”.

Mārtiņš startēja pieaugušo (open) grupā un kopvērtējumā palika 74. vietā savā grupā 81 dalībnieka konkurencē. Mārtiņš stāsta, ka organizatoriski ļoti labi aizvadītas sacensības, bet savu sniegumu vērtē slikti: “Varēja just, ka nav būts daudz uz ūdens, ziemas periodā nav būts arī treniņnometnē, bet Latvijas laikapstākļu dēļ tikai pāris reižu sanāca patrenēties pirms došanās uz Grieķiju. Pirmās divas dienas bija absolūta pielāgošanās apstākļiem, tomēr uz sacensību beigām iejutos un arī izdevās pakāpties augstāk rezultātu tabulā”.