Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

38 gadus vecā Petersena ar pēdējo sitienu izcīna Eiropas izlasei "Solheim Cup"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

38 gadus vecā Petersena ar pēdējo sitienu izcīna Eiropas izlasei "Solheim Cup"
Suzanna Petersena mirkli pēc "Solheim Cup" uzvarošā sitiena. Foto: AP/Scanpix

Ar dramatisku Eiropas izlases uzvaru svētdien Glenīglsā (Skotija) beidzās 16. "Solheim Cup" izcīņa. Eiropas golfera spēlētājas uzvarēja pēdējos trīs mačos un ASV izlasi pieveica ar 14,5 pret 13,5. ASV arvien ir lielā vadībā titulu ieskaitē ar 10:6.

Pirms pēdējās dienas bija lielu intrigu sološs neizšķirts 8:8. Eiropas golferes uzvarēja trijos no svētdienas pirmajiem četriem mačiem, izvirzoties vadībā ar 11:9, bet ASV spēlētājas bija līderu pozīcijās lielākajā daļā no tobrīd vēl notiekošajiem astoņiem mačiem.

Viesu izlase vēlāk bija priekšā ar 13,5 pret 11,5, Eiropai nokļūstot situācijā bez iespējām kļūdīties. Kamēr ASV kā iepriekšējā turnīrā uzvarētājai titula nosargāšanai bija nepieciešams tikai puspunkts jeb uzvarai turnīrā derētu arī neizšķirts 14:14, Eiropai bija jāuzvar visos trīs pēdējos mačos.

Eiropas komanda bija vadībā vienā mačā, bet pārējos divos bija neizšķirts. Annai Nordkvistai bija milzīgs četru punktu pārsvars pār Morganu Preselu, šim mačam, kas bija 12. jeb pēdējais, tiekot pārtrauktam pirms pēdējām trim bedrītēm, savukārt pārējos divos mačos notika Eiropai sekmīgi pavērsieni.

Izlases debitante Brontī Lo atspēlējās 11. mačā pret Aliju Makdonaldu. Amerikānietes kļūda uz 17. grīna nespēja pagarināt cīņu ar vēl vienu bedrīti. 10. mača dalībnieces Suzanna Petersena un Marina Aleksa bija uz 18. grīna ar labām "birdie" iespējām. Aleksai tālāka bumbiņa, ripinot pirmajai un netrāpot. Ja viņa būtu precīza, ASV nosargātu titulu. Tas vēl varēja notikt ar Petersenas kļūdu, taču veterāne bija precīza.

38 gadus vecās norvēģietes iekļaušana komandā spēlētājas statusā (iepriekš bija plānota vicekapteines loma) izraisīja daudz diskusiju, jo viņa pēc dzemdībām pēdējo divu gadu laikā bija piedalījusies tikai divos turnīros un abos izstājusies pēc 36 bedrītēm. Petersena, kura 2017. gada turnīru Demoinā izlaida savainojuma dēļ, devīto reizi spēlēja "Solheim Cup" un kļuva par vienu no kapteines Katrionas Metjū četrām "wild card" izvēlēm, ar spilgtu turnīra noslēgumu attaisnojot uz sevi liktās cerības.

ASV izlase, kas uzvarēja iepriekšējos divos turnīros 2015. un 2017. gadā, arvien nav spējusi gūt panākumu Skotijā notikušā "Solheim Cup" (0-3), kur iepriekš neveiksmi piedzīvoja arī 1992. un 2000. gadā. Nākamais turnīrs pēc diviem gadiem notiks Ohaio štata pilsētā Tolīdo.

Komandu sastāvi

Eiropa
Karlota Siganda, Asahara Munjosa (abas Spānija), Anna van Dama (Nīderlande), Karolīna Hedvalla, Anna Nordkvista (abas Zviedrija), Čārlija Hala, Džordžija Hola, Brontī Lo, Džoudija Juarta Šedofa (visas Anglija), Karolīna Masona (Vācija), Selīna Butjē (Francija) un Suzanna Petersena (Norvēģija). Kapteine: Katriona Metjū.

ASV
Leksī Tompsone, Nellija Korda, Džesika Korda, Daniela Kanga, Lizete Salasa, Megana Kanga, Marina Aleksa, Britānija Altomāra, Eindžela Jina, Annija Parka, Morgana Presela un Alija Makdonalda. Kapteine: Džūlija Inkstere.

Rezultāti: https://www.solheimcup2019.com/scor...