Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Norisinājušās desmitās "Madona longboard challenge" sacensības

Rolands Eliņš

Norisinājušās desmitās "Madona longboard challenge" sacensības
Masters grupas fināls. Foto: Toms Dreiblats

Madonā, sporta un atpūtas bāzē ‘’Smeceres sils’’ aizvadītas jau desmitās gadskārtējās ‘’Madona longboard challenge’’ sacensības. Par spīti tveicīgajiem laikapstākļiem un ievērojot visus valstī noteiktos Covid-19 ierobežojumus, ierindā bija ne tikai pašmāju, bet arī Lietuvas meistarīgākie longbordisti.

Kopējā jeb OPEN ieskaitē aizraujošas cīņās noritēja jau no paša sacensību sākuma. Mazajā finālā lietuvietis Rokas Miečius prata finišēt priekšā Klāvam Balamovskim un Gustavam Zēgneram, tiekot pie piektās vietas.

Lielajā finālā aukstasinīgākais izrādījās rīdzinieks Ralfs Gailītis, triumfējot otro gadu pēc kārtas. Liepājnieks Toms Dreiblats atgriezās sacensībās pēc divu gadu pārtraukuma un spēja uzvarēt kvalifikācijā, kā arī izcīnīt otro vietu kopējā ieskaitē. Trešā vieta pēc piedzīvota kritiena Gustavam Gailītim, bet ceturtā Ralfam Andersonam.

Masters grupas finālā tikās divi Latvijas un divi Lietuvas pārstāvji. Spraigā cīņā par pāris centimetru tiesu uzvaru izrāva lietuvietis Erikas Jaksiboga, finišējot teju vai vienlaicīgi ar pašmāju meistariem Eduardu Evertu un Arti Bokānu. Ceturtais finišēja cits Lietuvas pārstāvis Donatas Čiuta.

Junioru grupā arī šogad uzvara Ralfam Andersonam, aiz kura finišēja ādažnieks Gustavs Rullis, rīdzinieks Sebastians Subbota un nobrauciena sacensību debitants Henrijs Strazdiņš. Tikmēr dāmām gan kvalifikācijā, gan finālbraucienā pārliecinoša uzvara Barbarai Roskošai, aiz sevis atstājot Baibu Grunsbergu.

Tāpat notika arī tradicionālās ‘’skate & shoot’’ jeb longbordu biatlona sacensības, kurās meistarīgākie aizverot visus mērķus izrādījās Edžus Konošonoks un Barbara Roskoša. Savukārt ‘’slide jam’’ disciplīnā nepārspēts palika Kārlis Karlsons.

Sacensības atbalstīja ‘’Riposhop.lv’’, ‘’Smeceres Sils’’, ‘’Vaira Vīksne’’, LuLū pica’’, ‘’Masterprint’’, ‘’Vans Alfa’’, ‘’Trouble kid’’, ‘’Svētavots’’, ‘’Garage boards’’ un Madonas novads.

Latvijas longborda nobrauciena seriāls noslēgsies 11.-12.septembrī, kad longbordisti sacentīsies leģendārajās ‘’Priekuļu kausa’’ sacensībās, kas norisināsies slēpošanas un biatlona centrā ‘’Cēsis’’.

Informāciju sagatavoja:
Gustavs Gailītis

     [+] [-]

, 2021-07-15 16:11, pirms 3 gadiem
Forši, bet kāpēc nekur - ne Madonā, ne pašā Smeceres sila kompleksā nebija ne mazākas norādes vai info, ka notiks šādas sacensības. Labprāt būtu paskatījušies!