Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ukrainas badmintonisti Liepājā izcīna 4 no 5 trofejām "Yonex Latvia U17"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ukrainas badmintonisti Liepājā izcīna 4 no 5 trofejām "Yonex Latvia U17"
Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Sestdien, 13.augustā Liepājas noslēdzās Eiropas badmintona U17 reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia U17”. Ukrainas juniori, kas spēlēja visos piecos finālos, uzvarēja četrām no piecām disciplīnām. Ukraiņi neuzvarēja tikai sieviešu vienspēlēs, šajā disciplīnā nepārspētai paliekot lietuvietei Viltei Paulauskaitei, kura šogad jūlijā Slovākijā izcīnīja bronzas medaļas Eiropas jaunatnes olimpiskajās spēlēs. Savukārt Ivans Caregorodcevs bija vienīgais, kas izcīnīja vairāk nekā viena trofeju, uzvarot vīriešu vienspēlēs un dubultspēlēs.

Liepājas Olimpiskā centra manēžā notikušajā badmintona turnīrā piedalījās vairāk nekā 100 jaunieši no 8 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Beļģijas, Čehijas un Ukrainas. Vienlaicīgi ar Eiropas badmintona U17 reitinga turnīru, kurā piedalījās 66 dalībnieki, notika arī turnīrs starptautisks U13, U15, un U19 jauniešu turnīrs, kurā piedalījās 75 dalībnieki.

Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia U17” Latvijā notika jau ceturto gadu pēc kārtas. Sākotnēji, kopš 2019.gada, Eiropas U17 badmintona reitinga turnīrs notika Siguldā, tai skaitā arī 2020. un 2021.gadā, kad daudzviet pasaulē turnīri nenotika Covid-19 ierobežojumu dēļ. Liepājā Eiropas U17 reitinga turnīrs notika pirmo reizi, savukārt Siguldā šogad no 11. līdz 13.novembra Latvijā pirmo reizi tiks organizēts Pasaules junioru reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia Junior”.

Latvijas spēlētāji pašu mājās notiekošajā turnīrā netika tālāk ar 1/4 fināliem, kas izdevās vīriešu dubultspēļu pārim Rolands Bratčikovs/Leonardo Golovčenko , kā arī meiteņu dubultspēļu pāris Anete Priedniece/ Diāna Bespalova, kā arī Anna Miesniece, kas spēlēja pāri ar igaunieti Lumiki Līas.

Lietuvas spēlētāji izcīnīja ne tikai zeltu sieviešu vienspēlēs, bet arī sudrabu sieviešu dubultspēlēs (Vilte Paulauskaite/Monika Sukackaite), kā arī dalīto bronzas medaļu sieviešu dubultspēlēs, jo pāri bija gan Lietuvas, gan Ukrainas spēlētājas (Polina Baranjuka/Jogaile Keleciute).

Igaunijas spēlētāji izcīnīja vienu sudrabu vīriešu vienspēlēs (Marti Joost), kā arī bronzas medaļas jauktajās dubultspēlēs (Andrei Schmidt/ Heili Merisalu), bronzas medaļas vīriešu vienspēlēs (Andrei Schmidt), bronzas medaļas sieviešu dubultspēlēs (Heili Merisalu/Emilia Shapovalova) un abas trešās vietas vīriešu dubultspēlēs (Marti Joost/Rasmus Roogsoo un Karl Aksel Männik/Siim Saarse).

Izmantotie resursi:
badminton.lv