Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Liepājniece Kurvina labākā Iecavas čempionātā airēšanas slalomā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Liepājniece Kurvina labākā Iecavas čempionātā airēšanas slalomā
Elizabete Kurvina. Foto: Jānis Dziļums

Aizvadītajā nedēļas nogalē Iecavā tika aizvadīts airēšanas kluba "Brīvie Ūdeņi" rīkotais Iecavas čempionāts airēšanas slalomā. Kopumā Iecavas upē izveidotajā slaloma trasē devās 56 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Iecavā sacensības airēšanas slalomā atgriezušās pēc vairāku gadu pārtraukuma, un tieši ar tām šogad tika atklāta airēšanas slaloma sezona Latvijā. Tās rīkoja airēšanas slaloma klubs "Brīvie Ūdeņi" sadarbībā ar Iecavas pašvaldību. Tajās piedalījās seši airēšanas klubi no Latvijas, divi no Lietuvas, kā arī "Pirita" klubs no Igaunijas. Sacensībās tika aizvadīti divi braucieni, ieskaitē iekļūstot labākajam no tiem.

Kā ierasts, visvairāk dalībnieku (34) piedalījās vīriešu K1 grupā, kur pirmās divas vietas aizņēma Lietuvas pārstāvji - uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena vietu nopelnīja Viliuss Rasimavičius, otro vietu, atpaliekot vien par 62 sekundes simtdaļām, izcīnīja Mants Atmanavičus (abi no kluba "Srautas", kamēr trešā vieta Latvijas pārstāvim Bruno Emīlam Geidānam no Valmieras sporta skolas, kurš no līdera atpalika par nedaudz mazāk kā piecām sekundēm.

Sieviešu K1 grupā tikmēr par čempioni kļuva Elizabete Kurvina no Liepājas (SK "Atvars"), kura par 3,49 sekundēm apsteidza igaunieti Mariju Peikeri (SK "Pirita"), bet trešo vietu, no līderes atpaliekot 5,07 sekundes, ieguva lietuviete Veronika Šalaševičiūte-Turbinova.

Vīriešu C1 klasē uzvaru izcīnīja Valmieras pārstāvis Krišs Ozols ("Straume"), kurš pārliecinoši (5,99 sekundes) apsteidza otrajā vietā palikušo lietuvieti Atmanaviču, bet trešajā vietā šoreiz vēl viens Lietuvas pārstāvis Visvaldas Pumputis no "Regata" kluba.

Visbeidzot sieviešu C1 klasē pirmā vieta Luīzei Macijauskai, otrā Šalaševičiūte-Turbinova, bet trešā - Peikere.

Nākamās airēšanas slaloma sacensībās šosezon Latvijā 23. aprīlī norisināsies Bauskā, Mēmeles upē.