Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Leģendārā trenera Freimaņa piemiņas sacensībās šaušanā uzvara olimpietei Rašmanei

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Leģendārā trenera Freimaņa piemiņas sacensībās šaušanā uzvara olimpietei Rašmanei
Foto: Latvijas šaušanas federācija.

Kā ik gadu septembrī Dobelē arī pagājušajā nedēļas nogalē norisinās leģendārā trenera Ilgoņa Freimaņa piemiņas sacensības ložu šaušanā, kur atsevišķos vingrinājumos pie uzvarām tika arī olimpiete Agate Rašmane un Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļnieks Daniels Vilciņš.

Freimaņa piemiņas sacensībās šaušanā piedalījās sportisti gan no Latvijas, gan Lietuvas un Igaunijas šaušanas sporta klubiem, cīnoties par ceļojošajiem kausiem un godalgotajām vietām. Vingrinājumā šaušanā ar mazkalibra šauteni guļus (60 šāvieni, 50 m) Freimaņa ceļojošo kausu kā arī 1.vietu vīriešu konkurencē ieguva Ēriks Filipēnoks (Dobele). Sieviešu konkurencē labākā bija igauniete Marlēna Rīsara.

Vingrinājumā šaušanā ar pneimatisko šauteni (60 šāvieni, 10 m) uzvarēja Igaunijas sportiste Marianne Tavitsa no Elvas šaušanas sporta kluba. Vīriešu konkurencē šajā vingrinājumā labākais bija lietuvietis Otto Janulins. Šaušanā ar pneimatisko pistoli (60 šāvieni, 10 m) finālā piedalījās pamatsacensību astoņu labāko rezultātu īpašnieki neatkarīgi no vecuma un dzimuma, Freimaņa ceļojošo kausu izcīnot Latvijas junioru čempionam un Eiropas čempionāta bronzas medaļniekam Danielam Vilciņam (Dobele). Pamatsacensībās sieviešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Elīza Rasiņa (565 punkti) no Dobeles, pirmo reizi izpildot arī sporta meistara normatīvu. Vīriešu konkurencē labāko rezultātu pamatsacensībās uzrādīja Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Lauris Strautmanis (575 punkti).

Šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē vīriešu konkurencē vienādu punktu summu - 582 punktus sasniedza gan Dobeles sportists Ernests Erbs, gan tukumnieks Emīls Vasermanis. Beigās 1.vietu ieņēma Ernests, sašaujot 19 centra desmitniekus, kamēr Emīlam 18 centra desmitnieki. Sieviešu konkurencē pārliecinoši pirmā šajā vingrinājumā bija Agate Rašmane.

Izmanototie resursi:
Latvijas Šaušanas Federācija