Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ikšķilē aizvadīts Latvijas čempionāts skrituļslalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Ikšķilē aizvadīts Latvijas čempionāts skrituļslalomā
Latvijas čempions Jurģis Zvejnieks
Foto: Edgars Beļakovs

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ikšķilē norisinājās 2021. gada Latvijas čempionāts skrituļslalomā, tajā uzvaras elites grupā gūstot Martai Bērziņai un Jurģim Zvejniekam.

Sacensībās Peldu ielā, Ikšķilē, bija ļoti kupls dalībnieku pulks – visās vecuma grupās kopskaitā tie bija 104 sportisti, kuri savā starpā sadalīja šī gada Latvijas čempionāta medaļas.

Mazākajā U8 grupiņā, kurā sacentās 2014. gadā dzimušie un jaunāki jaunie sportisti, pie uzvarām tika Laura Meldere un Rūdolfs Veigulis, savukārt uz pjedestāla meitenēm finišēja arī Līva Meldere un Anna Fjodorova, bet zēniem Martins Blaževičs un Adrians Reiters.

U10 grupā meitenēm ātrākā divu braucienu summā bija Maija Ciagune, kura par 0,46 sekundēm pārspēja Tīnu Oliņu, kamēr trešā palika Estere Šēnberga. Tikmēr zēniem Jēkabs Rasiņš bija par 0,23 sekundēm ātrāks kā Markus Irbe un par 0,56 sekundēm ātrāks par Kārli Rasiņu.

Nākamajā vecuma grupā (U12) meitenēm Nikola Grīnberga par nieka 0,16 sekundēm apsteidza Emīliju Kliestu, bet Alesija Terlanova noslēdza pirmo trijnieku. Zēniem šai pat vecuma grupā, kura arī bija viskuplākā dalībnieku skaita ziņā, Kristiāns Indriksons izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot Renāru Lazdiņu un Miku Oliņu.

U14 grupā meitenēm labākā bija Estere Ausekle, aiz kuras palika Annija Biezā un Letīcija Matisone. Zēniem šajā vecuma grupā startēja viens dalībnieks Valters Bērziņš, kurš veiksmīgi tika galā ar abām trasēm, tiekot pie Latvijas čempionāta zelta.

Vecāko jauniešu jeb U16 grupā meitenēm pirmās divas vietas ieņēma māsas Frīda un Elza Saļņikovas, bet Sofia Fedorova palika trešā. Zēniem Emīlan Indriksonam tomēr izdevās pārspēt Georgu Šmalcu, divu braucienu koplaikā uzrādot vien par 0,09 sekundēm labāku rezultātu. Savukārt goda pjedestālu noslēdza Pauls Pēteris Prancāns.

Elites grupā sieviešu vidū šoreiz uzvaru izcīnīja Marta Bērziņa, bet vīriešiem pie sava pirmā Latvijas čempiona titula elites grupā tika jaunākais no brāļiem Zvejniekiem – Jurģis Zvejnieks. Otrajā vietā sacensības noslēdza Klāvs Vorslavs, bet Rihards Allens palika trešais. Savukārt šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējuma sestās vietas ieguvējs Dāvis Zvejnieks piedzīvoja neveiksmi īsi pirms pirmā brauciena finiša, šajā gadā paliekot bez rezultāta Latvijas čempionātā.

Māsteru grupā vienīgais dalībnieks šoreiz bija Gatis Latkovskis, kuram arī izdevās veiksmīgi pievarēt abus braucienus un izcīnīt zelta medaļu.

Fināla braucienā, kuram kvalificējās 20 labākās meitenes un 20 labākie zēni neatkarīgi no vecuma grupas, meitenēm vēlreiz ātrākā bija Frīda Saļņikova, aiz kuras šoreiz ierindojās Kristiāna Hartmane, bet Elza Saļņikova palika trešā. Zēniem šoreiz veiksmīgāks brauciens izdevās Klāvam Vorslavam, kurš par 6 sekundes simtdaļām pārspēja Jurģi Zvejnieku. Trešais, vien 0,03 sekundes tālāk aizmugurē, bija Georgs Šmalcs.

Sacensības Ikšķilē organizēja sporta klubs “Virsotne”, sadarbībā ar Latvijas Skrituļslidošanas federāciju un Ogres novada domi.