Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Sērfings ir mūžīgs"

"Sērfings ir mūžīgs"
Foto: Gundega Zande

Šajā nedēļas nogalē Daugmales pagastā, Daugavas ūdeņos notika vienas no dalībnieku skaitā apmeklētākajām vindsērfinga sacensībām – "Senioru Grand Prix", kurās piedalījās sportisti no Latvijas un Lietuvas.

Sacensību oficiālais mērķis ir popularizēt vējdēļu burāšanu bijušo sacensību dalībnieku vidū un noskaidrot labākos burātājus – seniorus. "Senioru Grand Prix" jau kopš 1991. gada pulcē aktīvus burātājus no Latvijas un citām valstīm, kā arī tajās piedalās vindsērfinga entuziasti, kuriem iespējams šīs ir vienīgās sacensības gadā. Šajās sacensībās nav svarīgs ne aprīkojums, ne buru izmērs, galvenais ir vēlme sērfot, cīnīties ar vēju vai bezvēju, pārvarēt sevi un pierādīt, ka sērfotāju devīze - "Sērfings ir mūžīgs", atbilst patiesībai. Tāpat bez sacensībām uz ūdens, dalībnieki atceras kādreiz notikušas regates un ar tām saistītos atgadījumus.

Šoreiz laika apstākļi bija labvēlīgi skatītājiem, bet ne regates dalībniekiem. Ja regates pirmajā dienā pūta viegls, mainīga virziena vējš, tad svētdien valdīja bezvējš, un tāpēc plānoto septiņu braucienu vietā notika tikai četri.

Šogad sacensību karoga svinīgā pacelšana un nolaišana tika uzticēta šogad vienīgajai dāmai, pagājušā gada uzvarētājai, Barselonas un Atlantas olimpisko spēļu dalībniecei Ilonai Grīnbergai. Lieki piebilst, ka šogad dāmu grupā Ilonai nebija konkurences.

Vecuma grupā vīriešiem vecumā no 40 līdz 50 gadiem par uzvaru cīnījās deviņi sērfotāji, no kuriem divi startēja ar vēsturiskajiem Windglider dēļiem (1984. gada olimpiskā klase) un vismazākās kvadratūras burām. Šajā grupā uzvaru izcīnīja Alvis Ozoliņš, kurš tikai šogad varēja debitēt "Senioru Grand Prix". Otro un trešo vietu grupā attiecīgi izcīnīja Georgs Celitāns un Aldis Šuriņš.

Visplašāk sacensībās tika pārstāvēta grupa vīriešiem vecumā starp 50 un 60 gadiem, kurā startēja 14 sportisti no 32 dalībniekiem. Šajā grupā, kā arī absolūtajā kopvērtējumā uzvaru izcīnīja viens no Latvijas vindsērfinga pionieriem - Gunārs Rozenbergs. Tāpat šajā grupā sacentās trīs dalībnieki no Lietuvas, labākais no kaimiņzemes burātājiem - Vitalijus Jasiūnas, izcīnīja otro vietu grupā un trešo kopvērtējumā. Trešo vietu grupā ieguva Mariss Beinardts.

Viscienījamākajā vecuma grupā (vecums virs 60 gadiem) triumfēja Andris Vītols, tradicionālās "Vītolregates" organizators. Otro un trešo vietu izcīnīja vecmeistari Egons Būmanis un Romans Armanovičs, kurš startēja ar lauztu kāju. Sacensību galvenais organizators Juris Mikitāns diemžēl grupā finišēja ceturtajā vietā.

Gunārs Rozenbergs, Romans Armanovičš un Dainis Caune 1976. gadā piedalījās pašās pirmajās vindsērfinga sacensībās Latvijā, bet Egons Būmanis sacensībās regulāri piedalās jau 32. sezonu.

Nākošajā nedēļas nogalē notiks Andra Vītola rīkotā "Vītolregate" Rušona ezerā, bet no 2. - 3. augustam Usmas ezerā būs tradicionālā "Usmas regate".

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:29, pirms 16 gadiem
Visi uz USMU!!!!!