Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Igaunijas Olimpiskās komitejas prezidents atzīts par noziedznieku

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Igaunijas Olimpiskās komitejas prezidents atzīts par noziedznieku
Neinārs Seli un Ērika Kirpu (centrā)
Foto: eok.ee

Augstākā tiesa vakar atzina Igaunijas Olimpiskās komitejas (IOK) prezidentu Neināru Seli par vainīgu noziegumā, kas saistīts ar korupciju. Šis spriedums ir galīgs.

Neinārs Seli tagad informē, ka it nemaz neuzskata sevi par vainīgu, tāpēc sūdzēsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Iepriekš gan viņš bija paziņojis, ka atkāpsies no IOK prezidenta amata, ja augstākā tiesa atzīs viņu par vainīgu. Atkāpšanās gadījumā līdz jaunā vadītāja ievēlēšanai prezidenta amata pienākumus pildītu kāds no līdzšinējiem vietniekiem: Tomass Tinise vai Kristīna Šmiguna-Vehi.

IOK ģenerālsekretārs Sīms Sukless: "Neināram Seli pašam jāizlemj, vai viņš pametīs savu posteni. Viņš nav mūs informējis par šādiem plāniem. Pēc piektdienas tiesas sprieduma viņš ar mums nav sazinājies."

2014. gada decembrī zemākas instances tiesa atzina, ka Seli rīcība ir pretrunā ar korupcijas likumu. Olimpiskās komitejas prezidents vadīja Tallinas ostas padomi, kas piešķīra olimpiskajai komitejai 250 000 eiro. Tiesa uzlika Neināram Seli sodu 17 000 eiro apmērā. Augstākās tiesas Krimināllietu kolēģija piektdien atstāja spēkā iepriekš noteikto sodu, vienīgi mazliet mainīja pamatojumu.

Starp citu, 27. decembrī ieplānots pasākums, kurā suminās gada labākos Igaunijas sportā. Kā jau ziņots, pērn par gada sportisti tika atzīta paukotāja Ērika Kirpu, bet vīriešu ieskaitē triumfēja barjerskrējējs Rasmuss Megi.

Izmantotie resursi:
err.ee

     [+] [-]

, 2015-12-12 17:08, pirms 9 gadiem
''Neinārs Seli un Ērika Kirpu (centrā)''

     [+] [-]

, 2015-12-12 17:08, pirms 9 gadiem
..diez...kad tiesās un notiesās mūsu LOK šefu/vadību!? Būtu par ko, ak tiešām būtu par ko...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-12 17:56, pirms 9 gadiem
Ja ir tā kā rakstīts par to zemākās instances tiesu un pamatojumu, tad no vienkārša cilvēka loģikas raugoties tas taču ir labi ka esot sabiedriskas organizācijas vadītājs sagādājis tai naudu no paša vadīta uzņēmuma, lai tā varētu pildīt savus mērķus. Neredzu tir korupciju šajā skaidrojumā.