Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Izcīnītas medaļas Latvijas čempionātā skrituļslidošanā 10km distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Izcīnītas medaļas Latvijas čempionātā skrituļslidošanā 10km distancē
Agate Priedīte priekšplānā. Foto: Dainis Krauja.

Uzvaras parkā Rīgā kopā ar populārā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” sezonas apbalvošanu tika aizvadīts šīs sezonas noslēdzošais Latvijas čempionāts skrituļslidošanā, dalībniekiem sacenšoties 10km distancē. Pārliecinoši ātrākie bija Reinis Znotiņš un Agate Priedīte.

Dalībnieki Uzvaras parka 1km apli veica desmit reizes. Vīriešiem jau pirmā apļa beigās nelielu (ap 20m) pārsvaru bija izveidojis galvenais favorīts Reinis Znotiņš, kurš ar katru apli palika arvien vairāk neaizsniedzamāks konkurentiem. Reinis tuvākos konkurentus apsteidza nedaudz vairāk nekā par minūti, vienīgajam šo distanci veicot ātrāk par 17 minūtēm – 16:19,50. Līdz ar to Znotiņš aizstāvēja pērn izcīnīto titulu un tika arī pie kārtējās zelta medaļas šosezon Līdzīgajā duelī par otro vietu finiša spurtā pieaugušo grupā pirmo gadu startējošais un par otro numuru Latvijā kļūstošais Sandis Reinsons (17:25,98) beigās bija nedaudz ātrāks un par pussekundi apsteidza U40 grupas labāko pārstāvi Lauri Bitenieku, kurš augustā un septembrī rādīja ļoti labu sniegumu "Skibox balvas" sacensībās un arī ārvalstīs.

Vēl līdzīgākā cīņa sanāca nākamajiem diviem, kuri cīnījās par 4.vietu kopējā ieskaitē un kurus šķīra tikai 0,1 sekunde. Un tieši par tik trešās vietas ieguvējs Elites grupā Sandris Šnore apsteidza otro ātrāko U40 grupas pārstāvi Oskaru Punduru, abiem visu distanci nobraucot kopā un 10 sekundes atpaliekot no pirmā trijniekā. 50 sekundes vēlāk skatītāji varēja vērot finiša spurtu par sesto vietu kopējā ieskaitē un par uzvaru vecākajā jauniešu grupā (2007.-2008.g.). Kārtējo reizi labās finišēšanas spējas nodemonstrēja Rodrigo Šaudiņš, apsteidzot Gustavu Vācieti.

Astotais finiša līniju vienatnē šķērsoja U40 grupas bronzas medaļas ieguvējs Arvis Miezītis, no tuvākiem konkurentiem atpaliekot 20 sekundes, bet no uzvarētāja gandrīz divas ar pusi minūtes. Ātrākais no vecākajām Master grupām bija Ģirts Jankovskis, bet junioros – vienīgais šīs grupas dalībnieks Ralfs Konrads, aiz kura turpat finišēja arī jaunākās jauniešu grupas (2009.-2010.g.) uzvarētājs Edvards Vācietis un trešās vietas ieguvējs vecākajā jauniešu grupā Darens Ozols.

Sievietēm vienai no galvenajām favorītēm Agatei Priedītei, kura pērn nestartēja šajā distancē, nesanāca sacensties ar dažām līdzvērtīgajām konkurentēm un pagājušajā gadā pirmo trijnieku aizņēmušajām – Lauru Jankovsku, Patrīciju Sniķeri un Anci Kucinu, kuras nepiedalījās. 17 gadus vecā Priedīte, kura arī nākamajā gadā būs vēl junioru vecumā, no trešā apļa izveidoja pārsvaru un finišēja pārliecinoši pirmā (20:10,90). Lielisku sniegumu parādīja labākā jauniešu grupas meitene Ronja Ozola, kura pirmajos apļos turējās līdzi Priedītei, bet beigās atpalika par 37 sekundēm. Kopējā ieskaitē trešā finišēja jaunākās jauniešu grupas uzvarētāja Daniela Anna Livčāne, kura parādīja labāku sniegumu nekā septembra pirmajā pusē. Dažas sekundes aiz Livčānes finišēja otrās vietas ieguvēja jaunākajā jauniešu grupā Sofija Sniķere. No Master grupām ātrākā bija Denisa Druka Jaunzeme.