Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Longborda 2. posmā Priekuļos ātrākie Gailīši, Hofmanis un lietuvietis Kirkilionis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Longborda 2. posmā Priekuļos ātrākie Gailīši, Hofmanis un lietuvietis Kirkilionis
Organizatoru foto.

Slēpošanas un biatlona centrā ‘’Cēsis’’ aizvadīts otrais šī gada Latvijas longborda nobrauciena seriāla posms, leģendārās ‘’Priekuļu kausa’’ sacensības, kurās uz starta stājās Baltijas valstu ātrākie dēļotāji, uzvaras svinot Eiropas čempionāta medaļniekiem Gailīšiem, kā arī Hofmanim un lietuvietim Kirkilionim.

Junioru grupā visnotaļ pārliecinoši pirmais finišēja Aksels Hofmanis, pārspējot pirmā posma uzvarētāju Kristeru Karlštreimu un Jāni Grīnbergu. Dāmu grupā aizraujošā finālā uzvara otro gadu pēc kārtas Annai Monikai Gailītei, kura pārspēja Dominiku Adriānu Ozoliņu.

Masters grupā otro posmu pēc kārtas neapturami bija lietuvieši – uzvara Lukasam Kirkilionim, otrā vieta Arūnam Gauliam, bet trešā rīdziniekam Eduardam Evertam. Visbeidzot kopēja Open grupas kvalifikācijā par 0.7 sekundēm pārspējot Gustavu Gailīti, ātrākais izrādījās Ralfs Andersons. Aiz viņiem igaunis Toomas Keskula un lietuvietis Augustas Varanauskas, savukārt top5 noslēdza junioru grupas ātrākais dalībnieks Aksels Hofmanis.

Lielajā finālā jau no starta vadībā izrāvās Eiropas absolūtais čempions Gailītis, kuram sekoja Andersons un Keskula, tādā pat secībā finišējot - Gailītim uzvara, Andersonam otrā, bet Keskulam otro posmu pēc kārtas trešā vieta.
Kā jau ierasts ‘’Priekuļu kausā’’ bez nobrauciena disciplīnas dalībnieki sacentās arī ‘’slide jam’’ un slaloma disciplīnās.

Slide jam sacensībās par meistarīgāko tika atzīts igaunis Keskula. Slaloma sacensībās dāmu grupā Dominika Ozoliņa pārspēja Annu Gailīti, savukārt vīriem Gustavs Gailītis pārspēja Gintu Zommeru. Savukārt amatieru grupā ātrākais slalomā izrādījās Kirkilionis, aiz sevis atstājot Andersonu un Kristoferu Raģi.

Latvijas longborda nobrauciena seriāla noslēguma posms plānots šī gada 17.augustā, Līgatnē.

Informāciju sagatavoja
Gustavs Gailītis