Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsu airētāji sākuši Eiropas zonas olimpisko kvalifikāciju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsu airētāji sākuši Eiropas zonas olimpisko kvalifikāciju
Aldis Artūrs Vilde.

Trīs no pieciem Latvijas izlases pārstāvjiem šodien rīta sesijā Ungārijas pilsētā Šegedā uzsāka dalību Eiropas zonas Olimpiskajā kvalifikācijā smaiļošanā un kanoe airēšanā. Smaiļotāji Madara Aldiņa un Aldis Artūrs Vilde un kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš kvalificējās pusfinālam, bet finālos netika, ierindojoties otrā desmita vidū.

Sievietēm 500m distancē smaiļošanā pirmajā kārtā uz starta izgāja 20 dalībnieces, kas bija sadalītas trijos braucienos, uzreiz finālā tiekot tikai katra brauciena uzvarētājai, bet 2.-7.vietai iegūstot tiesības startēt pusfinālā. Madara Aldiņa savā braucienā apsteidza divas konkurentes un uzrādīja 5.laiku (2:11,40), bet 16.laiku kopējā ieskaitē. Taču jāņem vērā, ka gan Madara, gan citas konkurentes, saprotot, ka neuzvarēs savā braucienā, pataupīja spēkus nākamai kārtai. Pusfināla brauciens Madarai sanāca daudz ātrāks, 500m šoreiz veicot ātrāk par 2 minūtēm – 1:58,85, kas deva astoto vietu no deviņām savā pusfināla braucienā, esot ātrākai par trim konkurentēm pirmajā braucienā. Līdz finālam, kur iekļuva 9 labākās, pietrūka 4,25 sekunžu. Mūsu pārstāve, kura nedaudz vēlāk piedalīsies 200m, 500m distancē ieguva 16.vietu.

Vīriešiem 1000m distancē, kur bija tādi pati sistēma kā sievietēm, Aldis Artūrs Vilde savā braucienā apsteidza trīs, bet piekāpās četriem konkurentiem, uzrādot 5.laiku (3:43,83), tikai par 0,04 un 0,26 sekundēm piekāpjoties 3. un 4.laiku uzrādījušajam slovēnim un britam. Kopēja ieskaitē mūsu smaiļotājs 24 dalībnieku konkurencē bija vienpadsmitais ar labām iespējām pacīnīties pusfinālā par iekļūšanu finālā. Pusfinālā, kur bija divi braucieni un kur no katra finālā tika trīs ātrākie, Aldis bija par divām ar pusi sekundēm ātrāks nekā priekšsacīkstēs (3:41,42), taču vairāki konkurenti vēl vairāk uzlaboja savus pirmās kārtas rezultātus, tāpēc mūsu pārstāvis savā braucienā finišēja sestais, līdz iekļūšanai finālā jeb trešajai vietai savā braucienā pietrūkstot četrām ar pusi sekundēm. Aldim Artūram beigās sanāca 14.vieta.

Vienīgais mūsu kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš pirmo kārtu 1000m iesāka ar 6.laiku (4:09,48) pirmajā no diviem pusfinālam braucieniem un 9.rezultātu 16 dalībnieku vidū kopējā ieskaitē, tikai 0,16 sekundes piekāpjoties tuvākajam konkurentam. Tas it kā solīja labas izredzes uz finālu, kur kvalificējas labākie deviņi, taču bija jāņem vērā, ka daži konkurenti, piemēram, Lietuvas pārstāvis Vadims Korobovs, ļoti pietaupīja spēkus pusfinālam, saprotot, ka priekšsacīkstēs netiks savā braucienā trijniekā, kas garantētu automātisku vietu finālā. Pusfināla vienīgajā braucienā, kur uz starta izgāja 9 airētāji, Lagzdiņš finišēja tikai astotais (4:09,99), beigās ieņemot 14.vietu.

Pēcpusdienā (plkst.16.20 pēc Latvijas laika) OS kvalifikāciju ar priekšsacīkstēm 200m smaiļošanā uzsāks arī mūsu galvenā cerība Roberts Akmens.