Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Buks: "Ļoti novērtēju dažādu viedokļu esamību sporta organizāciju vidū"

Jānis Celmiņš

Buks: "Ļoti novērtēju dažādu viedokļu esamību sporta organizāciju vidū"
Jānis Buks. Foto: LOK

Pēc ievēlēšanas Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatā Jānis Buks neslēpa, ka pēdējās nedēļas viņam likušas daudz pārdomāt. “Biedru vidū sajutu neticību, ka viņi var kaut ko mainīt. Ticiet man, mēs varam mainīt, bet ir jāsāk ar sevi,” teic Buks.

Jau vēstīts, ka ārkārtas Ģenerālajā asamblejā par Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu ievēlēts līdzšinējais Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks (68 balsis), kurš pārspēja Andri Feldmani (24) un Guntu Vlasenko (5).

“Esam jauna ceļa sākumā. Darīšu visu, lai LOK kā organizācija kļūtu labāka, veiksmīgāka, efektīvāka, caurspīdīgāka un arī godīgāka. Kā es teicu savā priekšvēlēšanu kampaņā, pirmkārt, jānodrošina esošo programmu izpilde un gatavošanās olimpiskajām spēlēm. Otrs solis ir sākt izvērtēt, kas ir mūsu funkcijas un to izmaksas, kuras varbūt varam ietaupīt un šos līdzekļus novirzīt sportistiem. Tāpat jāsāk sistēmiski strādāt ar sponsoru piesaisti, bet virsuzdevumam jābūt vienotas sporta organizācijas izveidē,” īsi pēc ievēlēšanas sarunā ar mediju pārstāvjiem teica Jānis Buks.

“Ļoti novērtēju dažādu viedokļu esamību sporta organizāciju vidū. Novērtēju arī kritiku, taču mums kā sporta sabiedrībai ir jāstrādā pie šo kritisko viedokļu veselīgas uztveres. Mēs nedrīkstam to uztvert, kā apvainojumus,” teic Buks, piebilstot, ka ir nopietni domājis par iepriekšējo LOK prezidentu iesaisti procesos. Tāpat viņš iestāsies par jaunas komisijas izveidi, kas domās par izglītību un treneriem. “Ir jāveic nopietns darbs pie sporta menedžeru audzināšanas, kā arī nopietni jādomā par treneru tālāko izglītību,” pārliecināts ir jaunais LOK prezidents. Vaicāts, vai izmaiņas būs organizācijas darbinieku vidū viņš bija īss: “Šobrīd par to neesmu domājis.”

“Kārli Lejnieku (viņš turpinās būt LOK ģenerālsekretārs) es vērtēju ļoti augstu. Viņu augstu vērtēju un, manuprāt, viņš ir daudzsološs jauns cilvēks, kuram ir liela perspektīva sporta nozares attīstīšanā. Par Lejnieka atlaišanu neesmu teicis nevienā savā uzrunā. Kārlis varētu nest olimpisko ideju vēl daudzus gadus uz priekšu," uzsvēra Buks, neslēpjot, ka cilvēku vidū, kuri viņu virzījuši LOK prezidenta amatam viennozīmīga viedokļa par Lejnieku gan nav.

Buks īpaši uzsvēra, ka LOK prezidenta amatā darbosies tikai līdz šī termiņa beigām (nākamā gada pavasaris – vasara), bet pēc tam uz šo amatu vairs nekandidēs.

Šobrīd vakants kļuva Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidenta amats, bet Buks ir pārliecināts, ka volejbola “kuģis” būs drošās rokās. “Mums ir laba pēctecība, ir vairāki kandidāti, kuri varētu veiksmīgi vadīt organizāciju.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2023-07-18 17:53, pirms 10 mēnešiem
Buks ir lietas koks!

     [+] [-]

, 2023-08-06 23:33, pirms 9 mēnešiem
Nu izskatās diezgan švaki ar tām jaunajām idejām.To pašu veco PSRS tradīciju turpinātājs. LSFP,dažādas padomītes,sporta skoliņas,kuras sen ir zaudējušas sava nosaukuma statusu un pārvērstas par interešu pulciņiem,caur kurām tiek bezjēdzīgi pumpēta naudiņa,bet rezultāta,ta nav!,