Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Anna Arhipova triumfē LJF kausa konkūrā priekšpēdējā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Anna Arhipova triumfē LJF kausa konkūrā priekšpēdējā posmā
Anna Arhipova. Foto: Dace Teibe

No 9.līdz 10.jūlijam sporta centrā “Kleisti” tika aizvadīts ceturtais, priekšpēdējais, LJF Kausa konkūrā posms. Sacensības notika uz zāles laukuma. To augstākajā disciplīnā uzvaru izcīnīja Anna Arhipova.

Šobrīd notiek spraiga gatavošanās Pasaules kausa Rīgas posmam, kas notiks no 22. līdz 24.jūlijam. Nedēļu pēc PK paredzēts LR Nacionālais čempionāts konkūrā. Šoreiz čempionāts notiks trīs dienas. Startējot uz zāles, jātniekiem ir iespēja pārbaudīt, kā uz šī pamata jūtas zirgi un kā reaģē uz zāli.

LJF Kausa konkūrā IV posma augstākajā distancē, kas bija ātruma maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem, uzvaru izcīnīja Anna Arhipova ar Hanoveras šķirnes zirgu Liviana. Duets maršrutu veica ar 4 soda punktiem 65,89 sekundēs. Jāpiemin, ka neviens no startējošajiem pāriem šoreiz galveno distanci neveica nekļūdīgi. Otrajā vietā ierindojās Andis Vārna ar Holšteinas šķirnes zirgu Carloni, finišējot ar 4 soda punktiem 70,22 sekundēs. Sportistam arī trešā vieta ar zirgu Golden Fire PKZ ar rezultātu 4 s.p. 75,60 sek.

Šobrīd kopvērtējuma līdere ir Anna Arhipova ar 76 punktiem, otrajā vietā Sabīne Siliņa ar 65 punktiem, bet trešajā pozīcijā Katrīna Asare, kura uzvarēja trešajā posmā, ar 56 punktiem. Noslēdzošais LJF Kausa konkūrā posms notiks 19.-20.augustā.

Anna Arhipova: ''Tomēr labi, ka šis posms notika uz zāles laukuma. Es gan sākumā gribēju startēt uz smiltīm, bet pirms Pasaules kausa nu jau man ir radusies zināma sajūta, kā zirgi reaģēs. Pamats šobrīd ir labs, mūsu federācija apsolīja vēl uzbērt papildus smiltis. Ja nebūs lielie lieti, tad zāles laukums būs tiešām labs. Pirms PK es vēl piedalīšos divzvaigžņu turnīrā Polijā, kur būs jālec uz smiltīm. Uzreiz pēc tam startēšu Pasaules kausā un Latvijas Nacionālajā čempionātā. Jūlijs man šogad iezīmējas ar trīs svarīgiem turnīriem.''

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone
LJF preses dienests