Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Žižins izcīnījis Eiropas U-16 čempiona titulu snūkerā

Agris Suveizda

Žižins izcīnījis Eiropas U-16 čempiona titulu snūkerā
Artemijs Žižins ar balvu. Foto: ebsa.tv

LETA. Latvijas pārstāvis Artemijs Žižins piektdien Albānijā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionātā snūkerā U-16 vecuma grupā.

Vispirms pirmajā kārtā Žižins līdz diviem uzvarētiem freimiem ar 2-1 uzvarēja Ungārijas pārstāvi Bulču Rēvēsu, bet ceturtdaļfinālā viņš ar 2-0 pārspēja Artemiju Suržikovu no Ukrainas.

Pusfinālā Žižins izrādījās pārāks par Velsas pārstāvi Liamu Deivisu, U-18 grupas čempionu uzvarot ar 2-1. Finālā viņš ar 2-1 izcīnīja uzvaru pār moldāvu Vladislavu Gradinari, nodrošinot Eiropas čempiona titulu.

Cits Latvijas pārstāvis Andrejs Pripjoks pirmajā kārtā uzvarēja Maksimu Kostovu no Bulgārijas ar 2-1, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja neveiksmi pret Gradinari, piekāpjoties ar 1-2.

Žižins kļuva par pirmo Eiropas čempionu šajā vecuma grupā. Žižins, Pripjoks un Filips Kalniņš startēja arī U-18 un U-21 turnīros, kur netika tālāk par otro kārtu. Šajā nedēļas nogalē sāksies Eiropas čempionāts pieaugušajiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-06-11 20:02, pirms 2 gadiem
Kas tas par turnīru, kur visās kārtās līdz 2 uzvarētiem freimiem spēlē? Sviests kaut kāds