Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Engurē aizvadītas ūdens motociklu sacīkstes, ātrākais igaunis Reinass

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Engurē aizvadītas ūdens motociklu sacīkstes, ātrākais igaunis Reinass
Matiass Lagzdiņš (#82) Engures sacīkstēs. Foto: Facebook/Udensmocis.lv

Sestdien Engurē tika aizvadīts Engures kauss ūdens motocikliem. Sportisti tikās vienuviet pie Engures mola. Prestižajā SKI GP1 klasē šoreiz uzvaras laurus plūca igaunis Matiass Reinass.

Igauņu pilots aiz sevis otrajā vietā atstāja latvieti Kārli Žūriņu. Goda pjedestāla zemākais pakāpiens gan šoreiz arī igauņu īpašumā. Trešo vietu izcīnīja Tonijs Heiskonens.

SKI GP1 hobija klasē gan triumfēja latvietis. Ātrākais bija Daņils Potrivailo, kurš aiz sevis atstāja igauni Ahto Halikmu un Matiasu Lagzdiņu.

Sacīkstes bija ne vien interesantas, bet arī ģimeniskas, jo tika aizvadīti dueļi arī par ģimenes kausu. To gan šoreiz ieguva Rosinu ģimene no Igaunijas.

Sacīkstēm tika pieteikts 41 pilots. No tiem 17 bija igauņi, bet pārējie 24 latvieši. Pati trase bija ļoti interesanta un ar vairākiem sarežģītiem līkumiem, kas meta izaicinājumu arī pašiem profesionālākajiem pilotiem.

Sacīkstes ir apvienotas ar starptautisko ūdens motociklu čempionātu. Šis bija otrais no četriem šogad paredzētajiem etapiem. Nākamais posms paredzēts jau nākamajā sestdienā, kad sportisti tiksies Aizkrauklē. Sezona tiks noslēgta ar posmu 20. augustā. Noslēguma etapa norises vieta, pagaidām, gan vēl nav izziņota.