Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar spraigām cīņām noslēgusies “Skibox balva” skrituļslidošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar spraigām cīņām noslēgusies “Skibox balva” skrituļslidošanā
Foto: Dainis Krauja, SK "ASI"

Otrdienas vakarā, 8.septembrī, Uzvara parkā Rīgā norisinājās noslēdzošais ceturtais posms lielākajam skrituļslidošanas seriālam Latvijā “Skibox balva’, ko sadarbībā ar Rīgas domi, Latvijas Skrituļslidošanas federāciju un SS “Arkādija” rīko SK “ASI”. Vīriešu konkurencē ļoti spraigā finiša sprintā iepriekšējo posmu uzvarētājs Reinis Znotiņš par pāris centimetriem apsteidza Sandri Šnori. Sievietēm otro posmu pēc kārtas ātrākā bija jauniešu grupas pārstāve Ance Kucina.

Ņemot vērā ilglaicīgo un arī spēcīgo lietu tieši pirms sacensībām, starts tika pārlikts pusstundu vēlāk no sešiem uz pusseptiņiem, kad lietus bija pārgājis. Lai arī slapjais segums radīja lielākus riskus, skrituļslidotāji demonstrēja lielus ātrumus un aizraujošas cīņas gan distances laikā, gan arī finiša spurtos. Saskaņā ar nolikumu vakardien dalībniekiem tāpat kā otrajā posmā bija jāveic vidēja distance, lielākajām grupām sacenšoties 10km distancē.

Vīriešiem 10km (10x1km aplis) ar īslaicīgu izretināšanos līdz pat devītā apļa beigām līderos turējās pieci skrituļslidotāji, un tikai pēdējā aplī izveidojās divi dueti, kas spraigi cīnījās par pirmo un trešo vietu. Pēdējo gadu līderim Latvijā un arī Baltijā Reinim Znotiņam nācās pamatīgi nopūlēties, lai noķertu un apsteigtu 100m līdz finišam priekšā izvirzījušos Sandri Šnori. Finiša taisnē 30m līdz beigām abi bija blakus plecs pie pleca, un, tikai pateicoties fotofiniša bildei, varēja redzēt, ka Reinis ir bijis pāris centimetru priekšā. Līdz ar to Znotiņš, kurš 10km veica 19:29,16, jau otro gadu pēc kārtas uzvarēja visos četros “Skibox balvas” sezonas posmos. Tikmēr Šnorem pavisam maz pietrūka, lai turpinātu šīs sezonas augšupejas bilanci, jo sezonu jūnija beigās viņš sāka ar 4.vietu, otrajā posmā jūlijā iegūstot trešo vietu, bet pagājušā posmā augustā izcīnot otro vietu.

Tādā pašā ļoti līdzīgā duelī par trešo vietu, abiem līderiem piekāpjoties nepilnas trīs sekundes, Lauris Bitenieks, pateicoties pieredzei un veiksmīgākam izklupienam par dažiem centimetriem bija priekšā Sandim Reinsonam, kuram kopējā ieskaitē nācās samierināties ar 4.vietu, bet tāpat viņš bija labākais junioru konkurencē. Septiņas sekundes aiz uzvarētāja finišēja Arvis Miezītis, kurš pārsvarā visu distances laiku atradās līderu pieciniekā. Minūti vēlāk finišēja vicelīderis junioros Artūrs Miglinieks un arī labākais Master grupas pārstāvis Ģirts Jankovskis.

Sievietēm līdz pat pēdējā apļa vidum kopā nobrauca visas trīs favorītes – Ance Kucina, Laura Jankovska un Agate Priedīte. Pēdējos pāris simts metros līkumā uz slapjā seguma no trases izslīdēja labākā juniore Agate Priedīte, kura beigās finišēja trešā, tādējādi panākumus starptautiskajās sacensībās ārvalstīs guvušai un kā labāko Latvijas skrituļslidotāju apliecinājušajai Agatei tā arī neizdevās tikt pie uzvaras šī sezonas “Skibox balvas” posmos. Tikmēr sezonas otrajā pusē ļoti labu sniegumu demonstrējošā Ance Kucina pēdējos metros izveidoja divu sekunžu pārsvaru pār pirmā posma uzvarētāju Lauru Jankovsku, uzrādot laiku 21:15,37 un esot nepārspētai arī absolūtajā vērtējumā jau otro posmu pēc kārtas. Ceturtā finišēja otra labākā juniore Līva Kreitāle, kura uzvarētājai piekāpās gandrīz divas ar pusi minūtes. Šoreiz nepiedalījās otrā posma uzvarētāja 10km Arta Irbe, kura šobrīd trenēja Nīderlandē gan skrituļslidošanā, gan arī ātrslidošanā uz ledus