Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi Latvijā prestižais Eiropas kauss jauniešiem šautriņu mešanā ar spēcīgu sastāvu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šajā nedēļā, no 11. līdz 13. jūlijam, gaidāms vēsturisks notikums šautriņu mešanā Latvijā, jo viesnīcā “Bellevue Park Hotel Riga” ar titulētiem dalībniekiem norisināsies Eiropas kauss jauniešiem šautriņu mešanā jeb dartā. Šis notikums ir īpašs ar to, ka pirmo reizi ne tikai Latvijā, bet Baltijā notiks kāds no Pasaules Darts federācijas (WDF) kausiem.

Sastāvs Rīgā Eiropas kausā jauniešiem jeb izlašu sacensībās zēniem un meitenēm U18 vecuma grupā ir ļoti spēcīgs, jo šīs sacensības ir vienas no prestižākajām jauniešu konkurencē un nozīmības ziņā tiek pielīdzinātas pasaules čempionātam. Gaidāmajā kausā Latvijai ir ļoti labas izredzes, jo pašreizējais pasaules junioru ranga līderis ir daudzsološais Ralfs Laumanis.

Šis ir 33. Eiropas jauniešu kauss, un tajā pirmo reizi startēs pāri par divdesmit dažādu valstu komandām gan puišu, gan meiteņu konkurencē. Pagājušā gadā Austrijā sasniegtais rekords, kad piedalījās 108 spēlētāji – 20 zēnu un 14 meiteņu komandas, tiks pamatīgi pārspēts, jo Rīgā ieradīsies 26 valstu zēnu un 25 valstu meiteņu izlases, bet kopējais dalībnieku skaits pārsniegs pusotru simtu – 154 spēlētāji.

Eiropas jauniešu kausa šautriņu mešanā krāšņā atklāšanas ceremonija paredzēta jau rītvakar, 10. jūlijā, pie “Bellevue Park Hotel Riga” viesnīcas. Ceturtdien no rīta (plkst. 10.00) sāksies sacensības ar pamatturnīru, kas norisināsies arī piektdien un ko būs iespējams vērot tiešraidē ar komentētājiem LDO Youtube kanālā https://www.youtube.com/@LatviaDartsOrganisation. Savukārt sestdien atsevišķā zālē tiks aizvadītas izšķirošās cīņas, kuras translēs arī kanālā TV4.

Latvijas lielākā cerība ir 17 gadus vecais pasaules ranga līderis jauniešiem Ralfs Laumanis, kurš uzrāvienu veica 2023. gadā un šogad arvien vairāk sācis spēlēt starptautiskā līmenī, turklāt ir viens no labākajiem Latvijā arī pieaugušo vidū. Pasaules ranga desmitniekā no mūsu spēlētājiem ir arī Amanda Kirilova (Nr.5) un Markuss Jansons (Nr.10), bet vēl augstā vietā atrodas Marta Roga (Nr.15).

Ļoti spēcīgā Anglijas komanda Rīgā ieradīsies ar meiteņu pasaules ranga līderi Peidžu Paulingu un puišu vicelīderi Džensonu Volkeru. Titulēti šautriņu metēji būs arī Itālijas un Vācijas komandās. Itāļu rindās redzēsim pasaules čempioni un 2023. gada Eiropas kausa uzvarētāju Auroru Fočesato, bet vācieši cer, ka pagājušā gada Eiropas kausa čempions Joriks Hofkens atkārtos panākumu.

Latvijas Darts organizācija starptautiskus turnīrus rīko kopš 2006. gada, bet, lai dotu jauniešiem pietiekami lielu motivāciju turpināt attīstīties, Latvijas Darts organizācija ar ārvalstu kolēģu uzmundrinājumu beidzot ir īstenojusi sen lolotu ieceri par kādu no WDF kausu rīkošanu. Šāds solis ir pamatots, jo mūsu valsts vienmēr ir izcēlusies ar spējām starptautiskus pasākumus sarīkot tiešām augstā līmenī. To pierāda darta sacensības “Latvian Open”.

Izmantotie resursi:
"Sporta Avīze"