Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ jauniešiem 64 lauciņu dambretē medaļnieki noskaidrojās tikai pēc pēdējās kārtas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ jauniešiem 64 lauciņu dambretē medaļnieki noskaidrojās tikai pēc pēdējās kārtas
U16 grupas puiši. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas 6. vidusskolas telpās pēc četru dienu cīņām noslēdzās Latvijas jauniešu čempionāts 64 lauciņu dambretē U8, U10, U13, U16 un U19 vecuma grupās. Cīņas bija spraigas, un dažās vecuma grupās godalgoto vietu sadalījumu noteica tikai pēdējās kārtas rezultāti.

U8 vecuma grupā meitenēm, iegūstot 15 punktus, pirmo vietu izcīnīja un zelta medaļu ieguva Estere Kalēja (Domātprieks). Otrajā vietā ar 14 punktiem ierindojās Marlēna Gudēvica Liepiņa (DAB Cēsis), viņai sudraba medaļa. Trešajā vietā ar 12 punktiem, pateicoties labākiem papildus rādītājiem, ierindojās un bronzas medaļu saņēma Rebeka Rīna (Bauskas NBJSS).

U8 vecuma grupā zēniem uzvarētāju noteica fotofinišs. Ernests Andersons (DAB Ikšķile), neraugoties uz negaidīto zaudējumu pēdējā kārtā, tomēr ar iegūtajiem 15 punktiem noturēja pirmo vietu un izcīnīja zelta medaļu. Otrajā vietā arī ar 15 punktiem ierindojās Ernests Kalvāns (DAB Cēsis), bet trešajā vietā Nils Paņko (Babīte) ar 14 punktiem, viņam bronzas medaļa.

U10 vecuma grupā meitenēm ar iegūtajiem 17 punktiem no 18 iespējamiem pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja un zelta medaļu pelnīti saņēma Varvara Ivanova (Rīgas BJP). Otrajā vietā ar 14 punktiem ierindojās Ramona Serpāne (Kuldīgas NSS), bet trešajā vietā Alise Misāne (Domātprieks) , viņai arī 14 punkti, bet pēc papildus kritērijiem bronzas medaļa.

U10 vecuma grupā zēniem pārliecinoši ar 100% rezultātu, uzvarot visus pretiniekus un iegūstot 18 punktus no 18 iespējamiem, pirmo vietu izcīnīja un zelta medaļu pelnīti saņēma Maksims Novickis (Domātprieks). Otro un trešo vietu noteica fotofinišs, šoreiz veiksmīgāks ar 14 punktiem bija Toms Andersons (DAB Ikšķile), bet trešajā vietā palika un bronzas medaļu saņēma Artemijs Bogdanovs (Domātprieks), viņam arī 14 punkti.

U13 vecuma grupā meitenēm pārliecinoši ar iegūtajiem 16 punktiem no 18 iespējamiem pirmo vietu izcīnīja un zelta medaļu saņēma Malvīne Misāne (Domātprieks). Otrajā vietā ar 13 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Zane Lea Zunda (Bauskas NBJSS), bet trešajā vietā Evelīna Orlovska (DAB Salaspils), viņai 12 punkti un pēc papildus kritērijiem bronzas medaļa.

U13 vecuma grupā zēniem uzvarētāju jau atkal noteica fotofinišs. Ernests Kalniņš (Domātprieks) ar iegūtajiem 14 punktiem un labākiem papildus rādītājiem izcīnīja zelta medaļu. Otrajā vietā arī ar 14 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Martynas Masanauskas (DAB Zolitūde), bet trešajā vietā Eduards Betlers (Domātprieks) ar 13 punktiem, viņam bronzas medaļa.

U16 vecuma grupā meitenēm ar iegūtajiem 16 punktiem no 18 iespējamiem pirmo vietu izcīnīja un zelta medaļu saņēma Diāna Stecka (DAB Salaspils). Otrajā vietā ar 15 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Amanda Švirkste (Madonas novads), bet trešajā vietā Keita Enija Platā (Bauskas NBJSS), viņai 13 punkti un godam pelnīta bronzas medaļa.

U16 vecuma grupā zēniem uzvarētāju arī noteica ļoti līdzīgā cīņā. Everts Rūdolfs Lepsis (Bauskas NBJSS) ar iegūtajiem 15 punktiem un labākiem papildus rādītājiem izcīnīja zelta medaļu. Otrajā vietā arī ar 15 punktiem ierindojās un sudraba medaļu šoreiz saņēma Pēteris Kripans (Domātprieks), bet trešajā vietā ar 11 punktiem ierindojās Rihards Raginskis Repše (DAB Salaspils), viņam bronzas medaļa.

U19 vecuma grupā juniorēm pirmo vietu izcīnīja un zelta medaļu saņēma Alisa Orlova (DAB Salaspils). Otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Diāna Malofeja (Limbažu NSS), bet trešajā vietā Renāte Kalniņa (DAB Salaspils), viņai bronzas medaļa.

U19 vecuma grupā junioriem par uzvarētāju ar 100% rezultātu, uzvarot visus pretiniekus, kļuva un zelta medaļu saņēma Reinis Štāls (Bauskas NBJSS). Otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Kristers Lapiņš (Limbažu NSS), bet trešajā vietā ierindojās Roberts Grišins (Limbažu NSS), viņam bronzas medaļa.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija