Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Juniori atklājuši skvoša sezonu ''Zanzibārā''

Juniori atklājuši skvoša sezonu ''Zanzibārā''
Foto: Latvijas skvoša federācija.

Pirms dažām dienām teju ar 20 junioru dalību no dažādām Latvijas pilsētām Ķekavas atklātajos kortos “Zanzibāra” atklāta skvoša sezona.

Tradicionāli šādu pasākumu, atklājot junioru skvoša sezonu, Latvijas Skvoša federācija rīko augusta beigās vai septembra sākumā. Šoreiz Ķekavā bija pamatā jaunāki un nesen spēlēt sākuši juniori, kā arī jau dažus gadus spēlējošie. Pasākumā piedalījās jaunie spēlētāji no Jelgavas, kas bija pārstāvēta viskuplāk, kā arī Pļaviņām un Rīgas. Diemžēl Covid-19 ierobežojumu laikā no skvoša aprites izkrituši madonieši, kuri iepriekš labprāt pievienojās šajā pasākumā.

Vairākiem jaunajiem spēlētājiem šis bija pirmais izbraukums un pirmā pieredze mini-turnīrā, kurš tika izspēlēts četrās līmeņu grupās. A grupā spēcīgākā bija pļaviņiete Anita Vītola. B grupā – arī jaunā spēlētāja no Pļaviņām Agnese Balčuna, C grupā jelgavniece Estere Upeniece, iesācēju grupā – rīdzinieks Kristjans Kalniņš. Parasti skvošu spēlējošie juniori no dažādām pilsētām satiekas tikai sacensībās, bet šī ir iespēja draudzīgā gaisotnē gan patrenēties, gan samērot spēkus ar citiem junioriem, gan sadraudzētēties un patīkami pavadīt laiku.

Visu dalībnieku pārstāvji pauda gandarījumu par pasākumu un izteica pateicību organizatoriem, trenerim – Ērikam Tikaižem un jaunajiem, nesen Eiropas Skvoša federācijas 1. līmeņa treneru sertifikātu ieguvušajiem jaunajiem treneriem – Edvardam Stikutam un Jānim Plūmem. Pasākumu organizē un finansē Latvijas Skvoša federācija ar nacionālo sporta federāciju valsts atbalsta programmas "Valsts sportam" atbalstu.

Informāciju sagatavoja
Baiba Lulle


Roberts Akmens. Foto: Scanpix.

Šāvējs Strautmanis un airētājs Akmens, kā arī treneri prēmijās no valsts saņems 33 tūkstošus

Otrdien, 2024. gada 30. aprīlī, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par naudas balvu piešķiršanu Latvijas sportistiem. Tās saņems arī sportistu treneri par palīdzību sportistiem, sasniedzot augstus mērķus 2023. gadā.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.
Otrās vietas ieguvēja U19 Sonora Liepa (pirmā no kreisās). Foto: Jelgava.lv

Liepa un Vītola izcīna Latvijai divas 2. vietas Eiropas junioru reitinga turnīrā skvošā

Eiropas junioru reitinga turnīrā skvošā “Latvian Junior Open 2024”, kas no 26. līdz 28. aprīlim notika “Pepsi” skvoša centrā Rīgā, divas godalgotas vietas tika Latvijai, jo Sonora Liepa U19 un ANita Vītola U15 grupā izcīnīja otrās vietas.