Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dāvis Zvejnieks Pasaules kausa kopvērtējumā izcīna sesto vietu

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Dāvis Zvejnieks Pasaules kausa kopvērtējumā izcīna sesto vietu
Dāvis Zvejnieks

Aizvadītajā nedēļas nogalē Čehijas pilsētiņā Vysoka Pec norisinājās noslēdzošais Pasaules kausa sezonas posms skrituļslalomā. Latvijas labākais šī brīža skrituļslalomists Dāvis Zvejnieks sacensībās palika 7. vietā, tomēr sezonas kopvērtējumā nosargājot vietu labāko sešiniekā.

2021. gada skrituļslaloma sezona izvērtās ļoti saraustīta – pirmais posms tika aizvadīts maija izskaņā Slovēnijā, bet pēc vairāku posmu atcelšanas, otrais notika vien jūlija otrajā pusē. Līdzīga situācija sekoja arī turpinājumā, Čehijā aizvadot vien trešo un pēdējo posmu.

Šoreiz trases konfigurācija bija ļoti interesanta, ietverot skrituļslalomam netipisku gandrīz 180 grādu pagriezienu. Atšķirībā no iepriekšējā posma, kur sportistiem nācās startēt pa slapju trasi, šoreiz laikapstākļi bija iepriecinošāki.

Sacensību pirmajā braucienā Dāvis Zvejnieks uzrādīja sesto rezultātu, līderim zaudējot 1,45 sekundes, savukārt otrais brauciens nepadevās tik labs, divu braucienu summā atkāpjoties uz septīto pozīciju. Sacensību uzvarētājam Jorgam Bertšam no Vācijas Zvejnieks zaudēja 3,21 sekundi. Uz goda pjedestāla zemākajām vietām kāpa vēl viens vācietis Svens Ortels un spānis Serhio Mendess Peress.

Šajā PK posmā startēja arī vairāki Latvijas jaunie censoņi. Starp sievietēm māsas Frīda un Elza Saļņikovas ieņēma attiecīgi 24. un 27. vietu, bet Marta Bērziņa palika 33. Savukārt vīriešu konkurencē Emīls Indriksons izcīnīja 20. vietu.

Pēc startiem Dāvis Zvejnieks pastāstīja: “Ņemot vērā, ka tie mači šogad nav bijuši tik daudz, trešais posms un visos esmu bijis Top10, ir labi. Gribējās jau, protams, tajā Top6 ielauzties, bet sanāca Top7, kas arī nav slikti, cīnoties ar labākajiem džekiem. Prieks, ka arī kopvērtējumā izdevās būt sešiniekā. Katrā ziņā vēlos pateikt lielu paldies Latvijas Skrituļslidošanas federācijai un pārējiem atbalstītājiem un līdzjutējiem visas sezonas garumā!”

Šajā skrituļslaloma sezonā vēl atlikušas Latvijas čempionāta sacensības šo sestdien, 11. septembrī, Ikšķilē, bet nedēļu vēlāk gaidāms Eiropas čempionāts Spānijā.

Runājot par mērķiem atlikušajai sezonas daļai Dāvis uzsver: “Sākumā šo sestdien labi jānostartē Latvijas čempionātā, un tad jau jāgatavojas Spānijai. Eiropas čempionātā jau iepriekšējos gadus ir labi gājis, tad šogad jāmēģina izdarīt to pašu ko iepriekšējos gados Miks izdarīja, kļūt par titulētu čempionu, tāds ir mans mērķis!”