Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airisa Penele kļūst par Latvijas čempioni iejādē

Agris Suveizda

Airisa Penele kļūst par Latvijas čempioni iejādē
Airisa Penele. Foto: Kate Ansone/LJF

Sestdien un svētdien sporta centrā “Kleisti” tika aizvadīts Latvijas Republikas Nacionālais čempionāts iejādē un paralimpiskajā iejādē. Pieaugušo konkurencē par Latvijas čempioni kļuva Airisa Penele, kura startēja ar Hanoveras šķirnes zirgu "Quince" (Quaterhall/Wolkenstein II), pārstāvot ZS “Lielceri”.

Divu dienu sacensībās sportisti cīnījās par medaļām sekojošās konkurencēs: pieaugušie, bērni, juniori un jaunie jātnieki. Galvenais Latvijas nacionālā čempiona tituls tika izcīnīts divu dienu kopvērtējumā Grand Prix Lielās balvas shēmā un Grand Prix Brīvās izvēles programmas shēmā. Čempionātu tiesāja tiesneši no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Augstākajā iejādes līmenī jeb Lielajā balvā (Grand Prix) pirmajā dienā startēja trīs dalībnieces. "Grand Prix" shēmā Airisa Penele ieguva 64,978 %, Elza Zaķe ar Vestfāles šķirnes zirgu "A Splash Of Class" (Arthur/Grannus) 64,457 %, pārstāvot SK “Drostalas”, bet Jūlija Pumpure ar Latvijas šķirnes zirgu "Vivaldi" - 59,152%.

Otrajā dienā "Grand Prix" Brīvās izvēles shēmā ar mūzikas pavadījumu Airisa Penele ar "Quince" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 71,580 %, bet Elza Zaķe finišēja ar 65,930 %. Jūlija Pumpure "Grand Prix" brīvās izvēles shēmā nepiedalījās.

Divu dienu summā zeltu čempionātā izcīnīja Airisa Penele ar "Quince", sudrabs Elzai Zaķei ar "A Splash Of Class".
Paralimpiskās iejādes nacionālajā čempionātā startēja četri dalībnieki dažādās kategorijās, viņu vidū arī Rihards Snikus ar zirgu "King Of The Dance". Sportistam šis bija viens no atbildīgākajiem startiem pirms paraolimpiskajām spēlēm. No 18. līdz 21. jūlijam Snikus startēs starptautiskajās sacensībās Nīderlandē, kopā ar Latvijas paralimpieti Alisi Muižnieci.

Airisa Penele: ” Pirms čempionāta startēju Polijā, Sopotā, kur ar "Quince" izcīnīju divas uzvaras. Ar uzvaru čempionātā esmu ļoti apmierināta, lai gan tieši sportiskā snieguma ziņā vienmēr var labāk. Pirmajā dienā mēs ar Elzu Zaķi sasniedzām visai līdzīgu rezultātu, līdz ar to, otrajā dienā man bija vēl vairāk jācenšas. Vēlos pateikt lielu paldies par atbalstu savai meitai Sabīnei Mutulei, kura ir arī mans treneris. "Quince" ir mūsu ģimenes zirgs.”

Citas čempionāta konkurences

Jaunie jātnieki
Sintija Elizabete Apsīte - Dustinov V
Elīna Rubene - Lenn’Art
Anda Cukermane - Roxandra

Juniori
Patrīcija Baranovska - Licenciado JF
Sofija Tarasova - Camerons
Anastasija Truševa - Hercogs

Bērni
Hanna Mālniece - Royal Ocean
Dāvis Karpovs - Edward I Von Seeder
Milada Elksniņa - Flamenco

Visi rezultāti: https://livejumping.com/ap/event/11...

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone, LJF Preses dienesta vadītāja