Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāris Eiropas čempionātā 8.vietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāris Eiropas čempionātā 8.vietā
M.Smolko un V.Puhovika. Foto:A.Kravčuks/LatDance

Pagājušo sestdien Krievijas pilsētā Krasnodarā notikušajā Eiropas čempionātā sporta dejās pieaugušajiem latīņamerikas deju programmā ļoti veiksmīgi nostartējis Latvijas pāris Marts Smolko un Viktorija Puhovika, 59 pāru konkurencē iekļūstot pusfināla divpasmitniekā un izcīnot 8.vietu, kas līdz šim ir labākais panākums Latvijas pārstāvjiem pieaugušo grupā atsevišķā programmā. Otram mūsu valsts pārim Jevgēņijam Suvorovam un Tinai Bazokinai nedaudz pietrūka līdz pusfinālam un viņi ierindojās 14.vietā. Par Eiropas čempioniem ļoti sīvā cīņā kļuva Andrejs Zaicevs un Anna Kuzminskaja no Krievijas.

Eiropas čempionātā, kas parasti notiek pavasarī, mūsu valsti pārstāv pirmie divi pāri pēc Latvijas čempionāta rezultātiem, savukārt, dažas valstis deleģē čempionāta pirmo un trešo pāri. Abi mūsu pāri reāli pretendēja uz pusfinālu, jo pasaules reitingā viņi atrodas ļoti augstu – Smolko/Puhovika 12.vietā, bet Suvorovs/Bazokina 19.vietā, taču jāņem vērā, ka viņiem reitingā priekšā ir septiņi Krievijas pāri, bet čempionātā startē tikai divi no katars valsts. Cerības viesa arī pagājušajā gada Eiropas čempionāts LA dejās, kad Latvija pirmo reizi bija pārstāvēta pusfinālā, turklāt vēl ar abiem pāriem (viens no kuriem bija Suvorovs ar Bazokinu – aut.piez.), tāpēc šogad līdzjutēji pamatoti cerēja uz šāda panākuma atkārtošanu.

Abi mūsējie rādīja labu sniegumu jau no pirmajām kārtām, stabili iekļuva ceturtdaļfināla divdesmitčetriniekā un daudz arī netrūka, lai atkal abi Latvijas pāri dejotu pusfinālā. Suvorovam/Bazokinai nedaudz pietrūka līdz divpadsmitniekam un viņi ieguva 14.vietu, kas arī ir labs rezultāts. Savukārt, Smolko/Puhovika ļoti pārliecinoši, ar piekto rezultātu, iekļuva pusfinālā, bet fināla sešinieks, kaut arī bija tuvu, tomēr palika nesasniegts, taču iegūtā astotā vieta ir lielisks panākums, par divām vietām uzlabojot līdzšinējo Latvijas pāru labāko sasniegumu pieaugušajiem atsevišķā programmā, ko pērn Eiropas čempionātā sasniedza Vjačeslavs Višņakovs un Terēze Kižlo (10 dejās Valērijs un Agita Mironovi Eiropas čempionātā ir bijuši sestie, tāpat arī sestā vieta 10 dejās Agnim Rūjam un Sandrai Suharevskai pasaules čempionātā - aut.piez.). Smolko/Puhovika nenoliedzami ar sasniegto rezultātu bija ļoti apmierināti un priecīgi par to. Viņi bija cerējuši uz pusfinālu, bet nebija 100% pārliecināti, ka tiks. Kaut arī līdz finālam ir pietrūcis nedaudz, tomēr viņi atzīst, ka fināla sešinieks bija diezgan skaidrs jau no pirmajām kārtām.

Finālā ļoti interesanta un sīva cīņa par uzvaru izvērtās starp abiem favorītpāriem – Zaicevu/Kuzminskaju un Nino Langellu/Kristinu Mošensku no Itālijas. Katrā no piecām dejām rezultāts bija ļoti līdzīgs, un ar minimālu pārsvaru uzvarot trijās dejās, par čempioniem kļuva krievi, revanšējoties Itālijas pārim par zaudējumu pagājušā gada novembrī pasaules čempionātā Austrijā. Bronzas medaļas tika Moldāvijas pārim Gabrielem Gofredo un Annai Matus, bet ceturtajā vietā ierindojās Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova, kas pārī ar Andreju Balanu pārstāv Vāciju. Savukārt, mūsu kaimiņiem igauņiem un lietuviešiem pieticīgāki rezultāti nekā latviešiem, jo labākais Igaunijas pāris Vladislavs Inostrancevs un Marina Nikolajeva ierindojās 23.vietā, bet labākajam Lietuvas pārim Jakubam Venkum un Jomantei Dapkevičiutei 29.vieta.

Pēc divām nedēļām 20.februārī Dānijā notiks Eiropas čempionāts pieaugušajiem Standartdeju programmā.

Rezultāti: Ranking of the WDSF European Championship Adult...

Kurš no mūsu pāriem uzvarēs EČ standartdejās savstarpējā konkurencē?

  • 83

  • 81