Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Atklāti vairāki pārkāpumi valsts līdzekļu sadalīšanā Latvijas sporta federācijām

Rolands Eliņš

Atklāti vairāki pārkāpumi valsts līdzekļu sadalīšanā Latvijas sporta federācijām
Krišjānis Feldmans. Foto: no politiķa mājaslapas

Valsts kontroles revīzija konstatējusi vairākus pārkāpumus valsts budžeta līdzekļu izlietošanā, kad Latvijas Olimpiskās komiteja tos piešķīrusi sporta federācijām, ieskaitot gadījumus, kad federācijas saņēmušas dubultu izdevumu apmaksu.

Latvijas Olimpiskajai komitejai jāizmanto visi pieejamie līdzekļi, lai no sporta federācijām atgūtu dubultā apmaksātos izdevumus, kas atklājušies Valsts kontroles revīzijā, otrdien, 7.septembrī, pēc Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes uzsvēra komisijas priekšsēdētāja biedrs Krišjānis Feldmans, kurš citēts Saeimas Preses dienesta paziņojumā. Tāpat nepieciešams domāt par sporta nozares finansēšanas pilnveidošanu, lai federācijas valsts finansējumu saņemtu no viena sadarbības partnera, akcentēja K.Feldmans.

Deputāti šodien komisijas sēdē iepazinās ar rezultātiem Valsts kontroles revīzijai par Latvijas Olimpiskās komitejas rīcību, izlietojot piešķirtos valsts budžeta līdzekļus. Tajā secināts, ka kopumā Latvijas Olimpiskās komitejas piešķirtos valsts budžeta līdzekļus 2019. un 2020.gadā saņēmušas mērķgrupas.

Tomēr neatbilstības valsts budžeta līdzekļu izlietojumā konstatētas 12 no 33 sporta federācijām. Būtiskākie pārkāpumi, kas saistīti ar attaisnojuma dokumentu iesniegšanu divām dažādām struktūrām, tādējādi saņemot finansējumu dubultā apmērā, revīzijas gaitā atklāti četrās federācijās, deputātus informēja Valsts kontroles pārstāve.

Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji deputātus informēja, ka situācija ar dubultā apmaksātajiem izdevumiem pašlaik atrisināta trīs no četriem gadījumiem.

LOK pēc tam savos sociālajos tīklos publicēja precizējumu, norādot, ka no 33 sporta federācijām, kurās veikta revīzija, dažādi pārkāpumi atklāti deviņās, bet dubultā iesniegtas (gan LOK, gan LSFP) atskaites novērotas divās federācijās.

LOK arī uzsver, ka šie līdzekļi jau atgūti un pārskaitīti valsts budžetā, taču vēl norisinās pārrunas par līdzekļu atmaksu ar Latvijas Šaušanas federāciju. Septembrī paredzēts iesniegt pirmstiesas ziņojumu.

Izmantotie resursi:
https://saeima.lv/lv/aktualitates/s...

     [+] [-]

, 2021-09-07 19:09, pirms 3 gadiem
Pie šitās siles daudzi labi padzīvojuši un nodrošinājuši tālāko dzīvi
Tik lai līdzi neparauj visus, tā jau mums maz spēcīgu elites sportistu.

     [+] [-]

, 2021-09-07 20:51, pirms 3 gadiem
LOV labs darbs, sadalīt valsts piķi un neaizmirst par sevi .