Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Spēcīgajos Liepājas viļņos aizvadītas pirmās dienas pasaules čempionātā vindsērfingā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Spēcīgajos Liepājas viļņos aizvadītas pirmās dienas pasaules čempionātā vindsērfingā
Publicitātes foto

Pasaules čempionāts vindsērfingā iesākās ar Liepājai raksturīgo spēcīgo vēju un lietavām, ko papildināja iespaidīga zibeņošana. Sacensību pirmajā dienā tika aizvadīti treniņbraucieni un agresīvie Baltijas jūras viļņi sportistiem nesolīja vieglu pastaigu arī turpmākajās dienās. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem jūrā, gan sportisti, gan sacensību organizatori norādīja, ka šādi laikapstākļi parādīs dalībnieku patiesās prasmes un piešķirs odziņu ievērojamajai konkurencei, ko sastāda vairāk nekā 320 sportisti no 34 pasaules valstīm.

Otrajā sacensību dienā bija ieplānoti pirmie divi starti T293 Junior Female, T293 Junior Male, T293 Youth Female, T293 Youth Male, T293 Plus Youth Male un T293 Plus Youth Female klasēs. Pirmais starts, kā plānots tika dots plkst. 10.00 un sacensībās līdz ar pirmo braucienu iesaistījās arī Latvijas pārstāvji.

Labākos rezultātus pirmajos divos braucienus uzrādīja visa čempionāta favorīti Izraēlas un Francijas sportisti. Techno 293 Junior Female klasē pirmo vietu kopvērtējumā pēc pirmās dienas dalīja izraēlietes Mika Kafri un Amita Segeva, trešajā vietā ierindojās norvēģiete Mina Mobeka, savukārt Viktorija Gaiļuma no Latvijas pirmajā braucienā ieņēma 19., bet otrajā 8. vietu, dienas noslēgumā ierindojoties augstajā 11. pozīcijā. Šīs klases vīriešu grupā pārliecinošu vadību pēc pirmajiem diviem braucieniem, abos ierindojoties pirmajā pozīcijā, noturēja Alesandro Gračioti no Itālijas, bet otro vietu dalīja francūzis Maturins Gralls un izraēlis Rams Zerahs. Šajā grupā plaši tika pārstāvēta arī Latvija un augstākos rezultātus ieguva Edijs Bušmanis, kurš pirmajā braucienā uzrādīja 32. labāko laiku, bet otrajā ievērojami kāpināja ātrumu, ierindojoties 18. vietā un kopvērtējumā pakāpjoties uz 25. pozīciju.

Techno 293 Youth Female klasē latviešu sportisti nepiedalījās, bet pirmās trīs vietas sieviešu konkurencē sadalīja attiecīgi Daniela Pelega un Nāma Grīnberga no Izraēlas, kā arī Honkongas pārstāve Čeuk-Vin-Maka. Savukārt vīriešu konkurencē pirmo vietu pēc trīs braucieniem ieņēma polis Kamils Manovleckis, aiz sevis noturot izraēļus Benu Pinhasī un Danielu Basiku-Taštašu.

Techno 293 Plus Female klasē pēc diviem braucieniem vadībā izvirzījās Nāma Gazita no Izraēlas, kurai cieši seko itāliete Džiordžija Spesiale un Īzija Vatsone no Lielbritānijas. No latviešu sportistēm augstāko vietu izcīnīja Annija Punte, kura pirmajā braucienā izrādīja ievērojamu konkurenci, izcīnot 9. vietu, tomēr otrajā nedaudz zaudēja savu ātrumu, ierindojoties 22. vietā un atkrītot uz joprojām augsto 14. vietu kopvērtējumā. Šīs klases vīriešu sacensībās pirmo vietu divu braucienu summā ieguva itālietis Nikolo Rena, otro argentīnietis Belizario Kops, bet trešo Toms Garando no Francijas.

Šodien turpinās sacensības visās klasēs un tiks noskaidroti pirmie sportisti, kuriem Pasaules čempionāts pēc punktu atlases būs noslēdzies un kuri turpinās cīņu par godalgotajām vietām. Sacensību rezultātiem iespējams sekot līdzi 2018 Techno293 World Championships Liepaja, Latvia